WBTR – Nog minder dan een maand

Er rest minder dan een maand tot 1 juli 2021. Dat is de datum waarop voor verenigingen (en stichtingen) de WBTR geldt. Laat je niet verrassen, bespreek de gevolgen van de wet in je bestuur en maak alles tijdig op orde. 

Ondersteuning?

Ben je op zoek naar modelstatuten die voldoen aan de nieuwe wet WBTR? Wij hebben modelstatuten opgesteld die je kunt gebruiken (de relevante stukken zijn geel gearceerd. De schuingedrukte stukken geven de relatie aan tussen de vereniging en de NOB). Ook actuele bepalingen over digitale besluitvorming en de AVG wetgeving zijn opgenomen in deze modelstatuten. De modelstatuten kunnen gebruikt worden om een statutenwijziging voor te bereiden. Zo weet je zeker dat alle meest actuele wijzigingen worden meegenomen.

Meer ondersteuning?

Nog uitgebreidere informatie is te vinden op de site www.wbtr.nl Wil je toch nog meer ondersteuning in de te nemen stappen, dan kun je gebruikmaken van het stappenplan op hun site. Het WBTR-stappenplan is een online stappenplan dat je langs alle eisen van de WBTR leidt en aangeeft hoe je het beste aan de wet kunt voldoen. Alle NOB verenigingen kunnen gebruik maken van een stappenplan met een scherp tarief door een korting van 60%. Daarbij zit dan ook een helpdeskfunctie en juridische ondersteuning.

Meer weten?

  • Bekijk alle informatie en lees de veel gestelde vragen over de WBTR op de pagina voor NOB bestuurders.
  • Er is een landingspagina voor NOB verenigingen ontwikkeld waarmee je met 60% korting gebruik kunt maken van het stappenplan voor de WBTR.
  • Via Clubbase is meer sport specifieke informatie te vinden over de WBTR.
  • In dit artikel vind je voorbeeldstatuten, kan je de video terugkijken van onze WBTR bijeenkomst.
  • Een makkelijk WBTR mini-webinar, in minder dan 10 minuten geïnformeerd zijn over nut en noodzaak van de WBTR. Bekijk dan deze mini-webinar van DNA en IVBB.
  • Heb je vragen over de WBTR en wat dit voor jou vereniging betekent, mail dan naar anna.vanderduim@onderwatersport.org.