Instructeur Trainer

De opleiding tot Instructeur Trainer is modulair gemaakt. Dit betekent dat de opleiding is opgesplitst in drie verschillende modules:

Bekijk hier alle opleidingen en workshops die georganiseerd worden

Lees verder onder de foto

Instructeur trainer worden
Foto: Jos Broere

Waarom is de opleiding modulair?

Door de opleiding op te splitsen in drie verschillende modules sluit deze beter aan bij de wensen en behoefte van instructeurs. De ‘oude’ opleiding tot Instructeur Trainer werd namelijk als pittig ervaren, waarbij je zowel werd opgeleid om instructeurs in opleiding te begeleiden als te beoordelen. Nu kun je er voor kiezen om enkel duikbegeleiders en instructeurs te begeleiden (module praktijkbegeleider en leercoach), maar geen beoordelingen te doen. Vind je het ook leuk om duikbegeleiders en instructeurs te beoordelen? Dan kun je de laatste module PvB-Beoordelaar volgen.

Internationaal erkend brevet

De internationale benaming voor Instructeur Trainer is Instructor Trainer en is over de hele wereld geldig. De verschillende modules hebben echter geen internationale erkenning. Je bent daarom pas een volwaardig Instructor Trainer nadat je alle drie de modules hebt gevolgd. Na het volgen van alle drie de modules ontvang je dan ook van de NOB een brevetkaart waarop de internationale benaming staat.

Bekijk hier alle opleidingen en workshops die georganiseerd worden