Missie en visie

Jouw duikplezier staat bij ons voorop!

De Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB) is dé organisatie voor iedereen die zich wil verdiepen in de Nederlandse onderwaterwereld. We brengen duikers met elkaar in contact en zorgen ervoor dat ze elkaar inspireren en enthousiasmeren.

Lees verder onder de foto

Adobe Fotostock

Hoe doen we dat precies?

  • De belangen en behoeften van Nederlandse duikers staan centraal en daarom werken we constant aan de verbetering van duikplaatsen. In het hele land maken we ons sterk voor duikfaciliteiten, het open houden van duikplaatsen en het monitoren of verbeteren van de onderwaternatuur.
  • De NOB heeft goede duikopleidingen en specialisaties, die je kunt volgen bij een NOB-vereniging of duikschool. Op een laagdrempelige en plezierige manier leer je om met zelfvertrouwen onder water te gaan. Ook faciliteren we instructeursopleidingen; daar leer je hoe je je passie voor duiken aan nieuwe duikers overbrengt.
  • We ondersteunen onze clubs door kennis, ervaring en actuele informatie met bestuurders en instructeurs te delen.

De NOB is erkend door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en aangesloten bij sportkoepel NOC*NSF, de wereldduikfederatie CMAS en de Europese duikfederatie EUF. Wil je meer weten over onze organisatie? Neem dan gerust contact op!