Missie en visie

Jouw duikplezier staat bij ons voorop!

De NOB is dé organisatie voor iedereen die zich wil verdiepen in de onderwaterwereld. We brengen onderwatersporters met elkaar in verbinding en zorgen ervoor dat ze elkaar inspireren en enthousiasmeren.

Lees verder onder de foto

Adobe Fotostock

Missie

De NOB stimuleert en faciliteert veilig en plezierig recreatief duiken, laagdrempelig voor iedereen, waarbij de NOB zich richt op behoud, versterking van en respect voor het onderwaterleven in Nederland.

Visie

De NOB is de grootste duikorganisatie op het gebied van recreatief duiken/-onderwatersporten in Nederland, vertegenwoordigt alle duikers in Nederland en alle Nederlandse duikers waarbij de waarde van de onderwaternatuur constant een grote rol speelt.

Hoe doen we dat precies?

  • De belangen en behoeften van Nederlandse duikers staan centraal en daarom werken we constant aan de verbetering van duikplaatsen. In het hele land maken we ons sterk voor duikfaciliteiten, het open houden van duikplaatsen en het monitoren of verbeteren van de onderwaternatuur.
  • De NOB heeft goede duikopleidingen en specialisaties, die je kunt volgen bij een NOB-vereniging of duikschool. Op een laagdrempelige en plezierige manier leer je om met zelfvertrouwen onder water te gaan. Ook faciliteren we instructeursopleidingen; daar leer je hoe je je passie voor duiken aan nieuwe duikers overbrengt.
  • We ondersteunen onze clubs door kennis, ervaring en actuele informatie met bestuurders en instructeurs te delen.

De NOB is aangesloten bij NOC*NSF en CMAS.

Download hier ons:
Meerjarenbeleidsplan
Statuten
Huishoudelijk reglement
Besturingsmodel
Directiestatuut
Financieel statuut