1*-duikopleiding

Duikbrevet halen: leren duiken in Nederland

Hoewel je bij leren duiken misschien als eerste denkt aan een azuurblauwe zee en tropische stranden, kun je ook heel goed in Nederland je duikbrevet halen. Bij ons, de Nederlandse Onderwaterwatersport Bond (NOB), zijn ongeveer 300 duikclubs aangesloten waar je je 1*- duikbrevet (Open Water Diver) kunt halen en kunt leren duiken in Nederland. Bekijk op Duikspotter.nl de kaart van Nederland om te ontdekken welke duikvereniging of duikschool het dichtst bij jou in de buurt zit.

Lees verder onder de foto

Duiken
Foto: Rob Aarsen

Duiken voor beginners

Als je nog nooit gedoken hebt begin je met het halen van je 1*-duikbrevet (Open Water Diver). Samen met een andere duiker mag je na het behalen van dit brevet duiken tot een diepte van 20 meter. Hoe lang het duurt en wat de kosten zijn van jouw duikopleiding verschilt per club. Wil je precies weten hoe dat zit? Neem dan even contact op met een club bij jou in de buurt!

Om deze duikcursus te volgen:

Voordat jouw duikinstructeur je brevet kan aanvragen, heb je minimaal 7 oefenduiken in het buitenwater gemaakt. De duiken die je maakt in het kader van je opleiding tellen hiervoor mee.

Overal ter wereld duiken!

Waar je ook ter wereld je wilt gaan duiken, jouw duikbrevet is geldig. De internationale benaming voor het NOB 1*-brevet is Open Water Diver, handig als je ook in het buitenland wilt gaan duiken!

Verder leren?

Na het behalen van je 1*-duikbrevet kun je je verder verdiepen in de duiksport door het volgen van de 2*-duikopleiding óf één van de volgende specialisaties: