Lucky Fin-begeleider

Begeleid duikers met een beperking

Wil jij duikers met een beperking helpen om hen tóch die mooie duikbeleving te geven? Dan is de opleiding tot Lucky Fin begeleider wellicht iets voor jou!

Bekijk hier alle opleidingen en workshops die georganiseerd worden

Lees verder onder de foto

Wat mag ik als Lucky Fin begeleider?

Binnen Lucky Fin kennen we meerdere niveaus qua instructeurs:

  • Lucky Fin begeleider – Je begeleidt duikers met een beperking op het C-niveau. Om deze opleiding te volgen heb je minimaal je 3*-duikbrevet.
  • Gespecialiseerd begeleider – Je begeleidt duikers met een beperking op het C- en D-niveau en je helpt bij opleidingen. Om deze opleiding te kunnen volgen moet je Lucky Fin begeleider zijn.
  • Lucky Fin instructeur – Je verzorgt de duikopleidingen van Lucky Fin op alle niveaus. Om deze opleiding te kunnen volgen moet je 2*-instructeur en Lucky Fin gespecialiseerd begeleider zijn.
  • Lucky Fin instructeur trainer – Je begeleidt en beoordeelt Lucky Fin begeleiders en instructeurs bij de praktijkopdrachten. Om deze opleiding te kunnen volgen moet je Lucky Fin instructeur zijn.
  • Lucky Fin docent – Je verzorgt de gezamenlijke dagdelen van de opleiding voor begeleiders en gespecialiseerde begeleiders. Om deze opleiding te kunnen volgen moet je Lucky Fin instructeur trainer zijn.

Hoe ziet de opleiding Lucky-Fin begeleidersopleiding er uit?

De opleiding tot Lucky Fin begeleider ziet er als volgt uit:

  • Lesdagen – Jouw opleiding begint met een aantal gezamenlijke lesdagen. Na inschrijving ontvang je de syllabus voor begeleiders.
  • Praktijkoefeningen – Vervolgens ga je aan de slag met jouw praktijkleertraject. Onder leiding van een Lucky-Fin Instructeur Trainer begeleid je 15 zwembadtrainingen. Deze worden beoordeeld door een Instructeur Trainer.

Kosten

Deze cursus kost €125, dit is inclusief cursusmap, brevetkaart, stagebegeleiding en PvB-beoordeling.

Verder leren?

Ben je geslaagd voor de Lucky Fin begeleidersopleiding? Dan kun je je verder doorontwikkeling door het opdoen van meer ervaring. Welke ervaring vereist is, staat per niveau omschreven in de syllabus voor begeleiders.

Lucky Fin bij jouw vereniging

Wil je met jouw vereniging het Lucky Fin-programma gaan aanbieden? Het enige dat je nodig hebt zijn een gecertificeerde instructeur en -begeleider. Wil je hier meer informatie over? Neem dan contact op met onze Commissie Duiken met een Beperking via info@onderwatersport.org.

Bekijk hier alle opleidingen en workshops die georganiseerd worden