Lidmaatschap

Je kunt bij de NOB op drie verschillende manieren lid worden van of aansluiten bij de NOB. De contributie is vanaf 1 januari 2024 voor leden van 18 jaar en ouder € 55,80 per jaar en voor leden die op 1 januari 2024 jonger zijn dan 18 jaar €23,90. Je betaalt alleen contributie over de resterende maanden van het jaar.

  • Lid worden van een duikclub – Wanneer je lid wordt van een NOB-vereniging of -duikschool dan word je ook automatisch lid van de NOB. Je ontvangt onder andere 6x per jaar Onderwatersport Magazine, bent goed verzekerd én je kunt uiteraard onze duikopleidingen volgen. Op Duikspotter.nl vind je de clubs bij jou in de buurt. Behalve de NOB-contributie betaal je bij een club ook een verenigingscontributie. De hoogte van dit bedrag verschilt per club.
  • Individueel aansluiten bij de NOB via NOB4U – Wil je je direct aansluiten bij de NOB en geen lid zijn van een club?  Dat kan! Voor nog geen €5,- per maand ben je al aangesloten bij NOB4U en profiteer je direct van dezelfde voordelen!
  • Lid worden als duikclub – Als vereniging of duikschool kun je je bij ons aansluiten. We ondersteunen je bij het besturen van je club, bieden opleidingen en workshops aan voor instructeurs én hebben uiteraard opleidingsmateriaal waarmee je duikers kunt opleiden.

Het contributiebesluit 2024, bekrachtigd bij de Ledenraad van mei 2023, is te downloaden.