Lidmaatschap

Je kunt bij de NOB op drie verschillende manieren lid worden. De contributie is vanaf 1 januari 2019 voor leden van 18 jaar en ouder €43,- per jaar en voor leden die op 1 januari 2019 jonger zijn dan 18 jaar €18,65. Je betaalt alleen contributie over de resterende maanden van het jaar.

  • Lid worden van een duikclub – Wanneer je lid wordt van een NOB-vereniging of -duikschool dan word je ook automatisch lid van de NOB. Je ontvangt onder andere 6x per jaar Onderwatersport Magazine, hebt gratis toegang tot Duikspotter.nl, bent goed verzekerd én je kunt uiteraard onze duikopleidingen volgen. Op Duikspotter.nl vind je de clubs bij jou in de buurt. Behalve de NOB-contributie betaal je bij een club ook een verenigingscontributie. De hoogte van dit bedrag verschilt per club.
  • Lid worden als individuele duiker bij NOB4U – Wil je direct lid worden van de NOB en niet van een club? Voor nog geen €4,- per maand* ben je al NOB4U lid en profiteer je direct van dezelfde voordelen!
  • Lid worden als duikclub – Als vereniging of duikschool kun je je bij ons aansluiten. We ondersteunen je bij het besturen van je club, bieden opleidingen en workshops aan voor instructeurs én hebben uiteraard opleidingsmateriaal waarmee je duikers kunt opleiden.

De contributie voor 2020 is op de Algemene vergadering van 25-05-2019 vastgesteld op:

  • voor de leden van 18 jaar en ouder € 43,75
  • voor de leden die op 1 januari 2020 jonger zijn dan 18 jaar € 19,00

Download hier het contributiebesluit.