1*-Junior duikopleiding (vanaf 12 jaar)

Kinderen leren duiken

Kinderen leren duiken kan heel goed. Jongeren van 12 tot 14 jaar kunnen hun 1*-juniorbrevet halen. Met dit brevet mag je onder begeleiding van een volwassen duiker duiken in het buitenwater tot een diepte van 10 meter.

Lees verder onder de foto

Kinderen leren duiken kan vanaf 12 jaar
Foto: Roel van der Mast

Wat ga ik leren?

Hoewel de vorm en inhoud van het 1*-juniorbrevet gelijkwaardig zijn aan het reguliere 1*-brevet, zijn in verband met de leeftijd een aantal aanpassingen gedaan. Zo mag een juniorduiker tot 10 meter diep duiken (i.p.v. 20 meter diep), mag je één keer per dag duiken en maak je duiken bij een minimale watertemperatuur van 14 graden celsius.

Om deze cursus te volgen:

Overal ter wereld duiken

De internationale naam voor dit brevet is Junior Open Water Diver, je kunt hiermee over de hele wereld terecht. Je mag dan duiken maken onder begeleiding van een volwassen duiker.

Verder leren?

Heb je je 1*-juniorbrevet gehaald? Dan kun je makkelijk doorstromen naar andere duikopleidingen. Zo hoef je slechts één theorieles en twee buitenwaterduiken te maken om volwaardig 1*-duiker te worden. Deze extra cursus moet je wel voor je 15e verjaardag volgen. Ook kun je je als 1*-juniorduiker kan je je verder verdiepen in de duiksport door het volgen van één van de volgende specialisaties: