Jeugdopleiding

Leren snorkelen en duiken vanaf 8 jaar

Duiken is niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kinderen een ontzettend leuke sport! Dankzij het ScubaDoe-programma van de NOB kunnen kinderen van 8 tot 14 jaar op een veilige manier kennismaken met de duiksport, voordat ze met de 1*-juniorduikopleiding kunnen beginnen. ScubaDoe bereidt ze hier optimaal op voor door ze stap-voor-stap te leren snorkelen en/of duiken met perslucht.

Lees verder onder de foto

Foto: Roel van der Mast

Snorkelopleiding

De snorkelopleiding van ScubaDoe vindt plaats in het zwembad en bestaat uit drie niveaus: na ieder niveau haal je een diploma. Gaat het snorkelen in het zwembad goed? Dan kun je ook in het buitenwater gaan snorkelen. Meer weten over snorkelen? Kijk dan snel op deze pagina.

Persluchtopleiding

De persluchtopleiding bestaat uit vier niveaus, waarvan de eerste drie in het zwembad plaatsvinden. Na het derde niveau ga je één of meerdere buitenwaterduiken maken. Overigens biedt niet iedere club of duikschool buitenwaterduiken aan: er is namelijk een geschikte duiklocatie voor nodig én de omstandigheden moeten optimaal zijn. De persluchtopleiding wordt gegeven door ervaren NOB-duikinstructeurs die een speciale opleiding hebben gevolgd.

1*-juniorbrevet

Ben je tussen de 12 en de 14 jaar oud? Dan kun je je 1*-juniorbrevet halen. Je bent dan officieel bevoegd om samen met een volwassene te duiken in open water.

Meer weten?

Wil je meer weten over de ScubaDoe-jeugdopleiding? Neem een kijkje op de speciaal ingerichte ScubaDoe-website of neem contact met ons op!