Leercoach

Begeleid instructeurs in opleiding

Wil je naast het begeleiden van duikbegeleiders in opleiding ook instructeurs in opleiding begeleiden? Dan is de opleiding tot leercoach iets voor jou! De opleiding tot leercoach is de tweede van drie modules van de opleiding tot Instructeur Trainer.

Bekijk hier alle opleidingen en workshops die georganiseerd worden

Lees verder onder de foto

Foto: Rob Aarsen

Wat mag ik als leercoach?

Als leercoach mag je naast het begeleiden van duikbegeleiders in opleiding ook instructeurs in opleiding begeleiden tijdens het praktijkleertraject. Als leercoach geef je daarnaast de theorie aan duikbegeleiders in opleiding en doe je de intakegesprekken.

Hoe ziet de opleiding tot leercoach er uit?

  • Portfolioje levert een portfolio in bij de docenten van de opleiding waarin je aantoont dat je als praktijkbegeleider minimaal twee duikbegeleiders hebt begeleid na het behalen van je praktijkbegeleiderbrevet. Daarnaast voeg je twee door jou gemaakte lesplannen toe (theorie en zwembad of buitenwaterduik).
  • Toelatingsgesprek – tijdens het toelatingsgesprek met de docenten van de opleiding bespreek je het door jouw gemaakte portfolio en jouw persoonlijke leerwensen.
  • Centrale lesdagen – de centrale lesdagen worden door een NOB-docent gegeven. Dit zijn 4 dagdelen of 2 hele dagen.
  • Praktijkoefening – onder begeleiding van een leercoach ga je een 2*-instructeur en praktijkbegeleider in opleiding coachen.

Om de opleiding tot leercoach te volgen:

  • Ben je minimaal 18 jaar
  • Ben je lid van een NOB duikclub
  • Ben je minimaal praktijkbegeleider én heb je een geldige instructeurslicentie
  • Beschik je over een geldige VOG (niet ouder dan 3 jaar)

Kosten

Deze cursus kost €100,-. Dit is inclusief documenten voor je opleiding, brevet, begeleiding en PvB-beoordeling.

Verder leren?

Wil je naast het begeleiden van duikbegeleiders en instructeurs in opleiding ook beoordelen? Dan kun je de module PvB-Beoordelaar volgen.

Bekijk hier alle opleidingen en workshops die georganiseerd worden