Online Update

Met de Online Update en de instructeursworkshops houden we onze instructeurs up-to-date. Door de COVID-19 crisis kunnen we in 2020 minder instructeursworkshops organiseren. Om deze reden heeft de Opleidingscommissie besloten de Online Update van 2020 uit te stellen. Dit betekent dat instructeurs die geen instructeursworkshop hebben kunnen volgen, geen digitale toets in 2020 hoeven te maken.

De Online Update staat door dit besluit pas tussen 01-11-2021 en 31-12-2021 voor je klaar in MijnNOB.

Lees verder onder de foto

Online Update
Foto: Rob Aarsen

Instructeursworkshops

Door het besluit van de Opleidingscommissie is er een nieuwe periode waarin een instructeursworkshop gevolgd kan worden. Heb je als instructeur tussen 04-11-2019 en 01-11-2021 een instructeursworkshop gevolgd, dan krijg je eind 2021 vrijstelling voor de Online Update. Hoewel de digitale toets een middel is om je kennis up-to-date te houden, en om die reden prima georganiseerd had kunnen worden, ziet de Opleidingscommissie dat de voorkeur van veel instructeurs naar het volgen van een workshop gaat. We willen zoveel mogelijk instructeurs dan ook de mogelijkheid bieden om een workshop te volgen. Omdat dit door de COVID-19 crisis niet mogelijk is, is het besluit om de Online Update met een jaar uit te stellen wat de commissie betreft de juiste beslissing in deze tijd. Zodra het weer mogelijk is om instructeursworkshops te organiseren, kun je deze workshops vinden in de agenda.

Digitale instructeursworkshops

Omdat fysieke instructeursworkshop nog even niet mogelijk zijn, gaan we digitale workshops aanbieden. Doordat de ene workshop eenvoudiger online gegeven kan worden dan de andere, beginnen we klein. We starten met eerst een workshop van maximaal 12 deelnemers en hopen dit daarna snel te kunnen uitbreiden. Het e.e.a. zal echter afhangen van het succes van de digitale instructeursworkshops. Via de communicatiekanalen van de NOB houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen.

Licentie

Om o.a. de Online Update en de workshops mogelijk te maken verlengen instructeurs jaarlijks hun instructeurslicentie. Deze verlenging kost € 25,- per jaar. In november van elk jaar ontvangen instructeurs hierover een bericht. Het uitstellen van de Online Update in 2020 heeft geen gevolgen voor de jaarlijkse licentiekosten. Instructeurs moeten hieraan voldoen om hun licentie in 2021 te kunnen behouden.

De Online Update: wat houdt het in?

De Online Update bestaat uit 20 multiple choice vragen die direct aansluiten op de praktijk van duikinstructeurs. Het juiste antwoord op elke vraag is letterlijk terug te vinden in het boek of document waar de vraag betrekking op heeft. Heb je meer dan 5 vragen fout? Dan krijg je een herkansing. Slaag je vervolgens weer niet, dan wordt de licentie niet verlengt. De Online Update duurt ongeveer 30 – 45 minuten.

Vragen?

Heb je vragen over de instructeurslicentie of de online update? Kijk dan bij de veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact op met ons op!