Geslaagd voor de 2*-instructeursopleiding!

Naomi Moerenhout is in november 2022 gestart met haar 2*-instructeursopleiding, tijdens haar opleiding heeft ze een aantal updates geschreven en nu is het zover, ze is geslaagd! Vandaag schrijft ze haar laatste update.

Geslaagd!

Het is zo ver! Ik heb mijn brevet in handen, ik ben duikinstructeur! Afgelopen zomer ben ik het buitenwater in gegaan om eerst te oefenen en later mijn PVB’s te laten aftekenen, ook ben ik hard aan de slag gegaan met mijn leergang. Ik schreef een leergang over onderwater oriëntatie, dat was soms best lastig, maar het is gelukt. We hebben leerzame interactieve theorielessen gegeven en plannen gemaakt voor buitenwaterlessen. We deden dit in groepjes en het was echt leuk om hier samen mee aan de slag te gaan.

Aan de slag met cursisten

Daarnaast ben ik dus het buitenwater in gegaan, wij hebben dit gedaan met echte open water cursisten. Ik ben het buiten water in gegaan met ‘mijn’ cursisten. Zoals ik eerder al geschreven heb ben ik lid bij duikvereniging Haai Five en hier geven wij les aan kinderen vanaf 8 tot en met 12 jaar in het zwembad. Het groepje waar ik nu de open water cursus al gaf, gaf ik al ongeveer twee jaar les. Dit groepje was dit jaar toevallig oud genoeg om het buitenwater in te gaan en junior open water duikers te worden. We zijn dus samen gegroeid en ik mocht als instructeur in opleiding de open water cursus, onder begeleiding natuurlijk, met hen doen. We hebben een aantal hele leuke duik dagen gehad. Naast dat het leuk was, was het natuurlijk ook heel leerzaam. Een cursist kan in het buiten water ineens van alles doen en dat is ook zeker duidelijk geworden. Soms was dat wel lastig en een echte uitdaging. Je moet echt altijd een stapje vooruit denken. Ik ben wel erg blij dat het uiteindelijk allemaal goed gegaan is en ik heb echt zin om verder te gaan met les geven.

De opleiding

De opleiding heeft enige tijd in beslag genomen en soms was het wel veel om te doen naast werk en alle andere dingen, maar mijn docenten en mede cursisten hebben soms de nodige motivatie gegeven om door te gaan. Het was echt een leuke samenwerking. Er was een groep met super enthousiaste en ervaren docenten en een even enthousiaste groep met cursisten. Het was ook echt leuk dat iedereen  ergens anders vandaan kwam. Zo leer je al veel van elkaar.

Vervolg?

Voor nu ga ik nog niet aan de slag met een vervolg opleiding, maar ik zeg niet dat dat nooit gaat gebeuren. Voor nu even genieten van het instructeur zijn, lessen gaan geven en mensen prachtige duiken laten ervaren. Ik ben nu aan de slag met de cursisten die dit jaar de open water hebben gedaan en we gaan verder met specialisaties. Als goed is ga ik met een mede ‘nieuwe’ instructeur een leergang schrijven om aan de slag te gaan met drijfvermogen. We gaan hier meerdere theorielessen, zwembadlessen en buitenwaterlessen voor opzetten. Met onderdelen als spijkerpoepen, vin technieken etc etc. Het wordt vast ontzettend leuk voor de 12/13 jarige cursisten en ik heb er zin in.

Lees al haar updates hier:

  1. https://onderwatersport.org/je-mist-echt-veel-van-de-wereld-als-je-niet-af-en-toe-een-kijkje-onderwater-neemt/
  2. https://onderwatersport.org/leuke-en-leerzame-start-van-de-2instructeursopleiding-in-rotterdam/
  3. https://onderwatersport.org/update-van-naomi-over-de-2-instructeursopleiding/