Even voorstellen: NOB-jeugdambassadeur Tim Heijdemann

De NOB heeft inmiddels 4 ambassadeurs voor de onderwaternatuur in Nederland. Wij zijn hier erg blij mee! Deze ambassadeurs zetten zich in voor de bekendheid van de NOB en creëren bewustzijn rond de Nederlandse onderwaternatuur en het behoud hiervan. Benieuwd wie dit zijn en wat ze precies doen? Zij stellen zich graag aan je voor.

In deze rubriek stellen wij elke week één ambassadeur aan je voor. We starten met de jongste van het stel, onze jeugdambassadeur: Tim Heijdemann.

Wat is je naam? Tim Heijdemann (15 jaar)

Waar woon je? Hoorn

Bij welke duikvereniging ben je lid? OWV Nekton in Hoorn

Welke brevetten en of specialisaties heb je? Ik ben Advanced Open Water Diver (NOB 2*-duiker). Ik heb (nog) geen specialty gedaan.

Waarom ben je gaan duiken? Drie jaar geleden maakte ik een introductie duik in Mallorca! Dat was in het zwembad en ik vond dat zo ongelooflijk gaaf! Dat je gewoon onderwater kan ademen vind ik nog steeds bizar! Daarna heb ik ook op Corfu gedoken! En toen brak ik, ik dacht: “Jeetjemina, ik heb mijn hobby/passie gevonden!”. De instructeurs zagen ook dat ik het goed deed en enorm genoot van het duiken. Aan het begin van 2023 ben ik begonnen met mijn Open Water brevet. Dat beviel me enorm goed. Theorie gedaan, praktijk gedaan, het ging allemaal super! Toen ben ik geslaagd! Daarna dacht ik: “Ik ga mijn Advanced Open Water brevet ook proberen te halen! Na alle lessen was ik ook daarvoor geslaagd! Daarna ben ik veel gaan duiken in Vinkeveen, het Twiske en nog veel meer! Duiken is nu echt mijn passie en ik geniet er heel erg van.

Welke ambities heb je nog als duiker? Mijn droom is om eerst veel te gaan duiken. Daarna zou ik graag nog Divemaster of NOB 3*-duiker willen worden. Tenslotte hopelijk nog instructeur. Dit heb ik namelijk nodig voor mijn uiteindelijk doel en allergrootste droom: een eigen duikschool beginnen in het buitenland!

Waarom ben je ambassadeur van de NOB geworden? Heb je een bepaald doel of bepaalde boodschap die je graag wil overbrengen? Ik vind de onderwaterwereld echt prachtig, ook in Nederland. Ik help de NOB graag mee om dit zo mooi mogelijk te houden. Daarom ga ik proberen om de duikers in Nederland bewust te maken van hoe mooi Nederland is en hoe we dit moeten onderhouden.

Wat is jouw aandachtsgebied als ambassadeur? Ik maak graag berichten over het duiken in Nederland. Die kan ik vervolgens plaatsen op mijn social mediakanalen. Daarnaast bezoek ik graag de evenementen die door de NOB georganiseerd worden. Zo ga ik volgende maand naar de documentaire ‘De Nieuwe Kust‘ en zal ik aanwezig zijn bij de Prijsuitreiking van het ONK. Ik heb daar erg veel zin in en kan niet wachten om met andere duikers te praten over onze mooie sport!