17 november: Documentaire ‘De Nieuwe Kust’

De natuurdocumentaire ‘De Nieuwe Kust’ van filmmakers Ronald Faber en René van der Laan ging in september in première. De NOB organiseert een exclusieve filmavond op vrijdag 17 november in Theater Vianen.  

De afgelopen jaren werkten René van der Laan en Ronald Faber samen aan deze documentaire. Ze brengen de Nederlandse wateren in de Delta in beeld, om zo te laten zien wat Nederlandse natuur is en hoe zij verandert. De film heeft aandacht voor de Deltawerken, de invloed van klimaatverandering, de import van exoten door ballastwater van schepen en de schelpdierhandel. Al deze invloeden hebben een wonderlijke onderwaterwereld gecreëerd. Het is een multiculturele samenleving geworden van allerlei dieren en organismen die er samen het beste van proberen te maken onder het wateroppervlak. De opnames zijn in 4K UHD gemaakt. Dat levert gedetailleerde, haarscherpe beelden die een goed inzicht geven van wat er zich onder de Zeeuwse wateroppervlakte afspeelt.

De filmmakers zijn trots op het eindresultaat. “Geen biologieles. Het is een film geworden die ook voor mensen zonder veel kennis van de onderwaternatuur interessant is”, aldus René van der Laan.

Gratis kaartjes voor NOB-leden

Speciaal voor alle duikliefhebbers in Nederland organiseert de NOB op vrijdagavond 17 november a.s. in Theater Vianen een exclusieve filmavond. Filmmakers Ronald Faber en René van der Laan zijn deze avond aanwezig en vertellen voorafgaand aan de film over hun jarenlange samenwerking en de ontwikkeling van de film. Na afloop van de film is er de mogelijkheid om vragen aan hen te stellen en is er een ‘meet & greet’ in de theaterbar mogelijk.

  • Vrijdagavond 17 november 2023
  • Aanvang: 20.00 uur. De zaal is vanaf 19.30 uur open.
  • Theater Vianen, Westelijke Parallelweg 1, 4133 NH Vianen
  • Gratis parkeren.
  • Aanmelden kan tot donderdag 16 november. Let op: vol = vol
  • Het eerste kopje koffie of thee voorafgaand aan de film biedt de NOB aan. Overige consumpties zijn voor eigen rekening.

Kaartje bestellen

Wil jij aanwezig zijn en genieten van de onderwaternatuur in de Delta? Bestel dan je gratis kaartje via onderstaande button.

Bestel hier jouw ticket!

Kaartjes voor niet-leden zijn € 5,00 per stuk, excl. transactiekosten
Leden van de NOB ontvangen € 5,00 korting met een kortingscode, die vind je in MijnNOB (onder het kopje ‘eDocuments’).

Let op: het is in het systeem niet mogelijk om meerdere kaartjes tegelijkertijd te bestellen. Je kunt dus 1 kaartje per bestelling aanschaffen. Kom je met meerdere personen? Plaats dan meerdere bestellingen.