Jaarlijkse licentieverlenging

1: Op welke manier kan ik de licentiekosten betalen?

Als instructeur betaal je jaarlijks €25,- voor je instructeurslicentie. De licentiekosten kun je t/m 31-12-2023 eenvoudig via iDEAL betalen. Via de onderstaande link kom je direct terecht op de juiste pagina:

Betalen licentiekosten

NB. in de URL staat niet de naam van de NOB. Deze pagina is aangemaakt voor het betalen van de licentiekosten.

We vragen iedereen om de licentiekosten via iDEAL te betalen zodat de administratieve afhandeling ons minder tijd kost. Wil je echt niet via iDEAL betalen of kun je niet via iDEAL betalen, neem dan contact op met de NOB.

Heb je een vraag over het betalen van je licentiekosten? Stuur dan een mail naar opleidingen@onderwatersport.org.

2: Wat gebeurt er als ik mijn instructeurslicentie niet verleng?

Als je de €25,- voor de NOB-instructeurslicentie niet betaalt of de Online Update niet aflegt (indien van toepassing), verloopt je instructeurslicentie. In de Licentieregeling (te downloaden hieronder) lees je hier meer over.

Met een verlopen instructeurslicentie komt je status als instructeur bij de NOB op inactief te staan waardoor je geen duikers meer kan opleiden bij de NOB. In de Licentieregeling staat beschreven hoe een verlopen instructeurslicentie weer geactiveerd kan worden.

3: Ik heb de betaling gedaan (en de online update gevolgd), maar de einddatum van mijn licentie is niet verlengd in MijnNOB. Wanneer wordt dit gedaan?

De einddatum van je instructeurslicentie wordt niet meteen aangepast. We zullen halverwege januari 2024 de einddatum van de instructeurslicentie bij alle instructeurs in één keer aanpassen. Zodra wij de einddatum hebben aangepast, kun je jouw licentiepas downloaden in MijnNOB.

4: Ik heb een workshop tussen 1-11-2022 en 31-12-2022 gevolgd. Waarom telt deze niet mee, dit is toch nog in de periode dat de licentieverlenging actief is?

Om vrijstelling te krijgen voor de Online Update 2023, dien je tussen 1 november 2022 en 1 november 2023 een workshop gevolgd te hebben. Wij trekken altijd een streep op de dag dat de licentieverlenging online gaat zodat we weten wie er wel en niet een workshop hebben gevolgd. Hierdoor kunnen we de juiste informatie naar de instructeur sturen.

Heb je dus een workshop na 1 november 2023 gevolgd? Dan telt deze mee voor de licentieverlenging in 2024.

5: Ik heb een workshop gevolgd in de door jullie genoemde periode, maar moet toch de Online Update volgen. Klopt dit?

In de meeste gevallen gaat het in de administratie fout als een instructeur een externe workshops heeft gevolgd. De instructeur is namelijk zelf verantwoordelijk voor het aanleveren van een bewijs van deelname. Indien dit niet is gebeurd, dan weten wij niet dat de betreffende instructeur een externe workshop heeft gevolgd. Je kunt ons alsnog een bewijs van deelname sturen via opleidingen@onderwatersport.org zodat we dit kunnen nakijken.

Betreft het een NOB workshop, dan gaat er iets niet goed in onze administratie. Neem dan ook even contact op met de NOB zodat we dit kunnen nakijken.

6: Wat is Flowsparks?

Flowsparks is een online tool voor het beheren en distribueren van opleidingen. De NOB gebruikt deze tool o.a. voor de Online Update.

 

7: Ik kan niet inloggen bij Flowsparks. Wat moet ik doen?

Flowsparks is een aparte tool en daardoor niet gekoppeld aan MijnNOB. Instructeurs die de Online Update moeten volgen zijn door de NOB toegevoegd aan Flowsparks. Deze instructeurs krijgen vanuit Flowsparks een bericht om een account aan te maken om zo toegang te krijgen tot de Online Update.

Ben je dit bericht kwijt of ben je je inloggegevens kwijt? Neem dan contact op met de NOB via opleidingen@onderwatersport.org zodat wij de mail opnieuw kunnen sturen.

8: Ik heb geen mail ontvangen over de licentieverlenging, klopt dit?

Sommige instructeurs hebben vrijstelling voor de licentieverlenging. Je kunt vrijstelling hebben als je:

  1. in het afgelopen jaar een opleiding op instructeursniveau hebt afgerond.
  2. je instructeurslicentie opnieuw hebt geactiveerd.

Als je dus geen mail hebt ontvangen, dan is wellicht het bovenstaande op jou van toepassing. Dit kun je daarnaast controleren door te kijken in MijnNOB bij ”mijn brevetten”. Als de einddatum hier op 31-12-2024 staat, dan hoef je in 2023 je licentie niet te verlengen.

Terug naar veelgestelde vragen voor instructeurs.