Zeeuwse vrijwilligers gezocht

De NOB doet veel voor duikers door heel Nederland als het om duikplekken en onderwaternatuur gaat. Voor onze activiteiten in de provincie Zeeland zoeken we lokale vrijwilligers die het leuk vinden en tijd hebben zich in te zetten voor de duiksport en regionale belangenbehartiging in Zeeland.

Vrijwilliger duikplekken

Er zijn in de provincie Zeeland ongeveer 100 duikplekken en er worden ongeveer 800.000 duiken per jaar gemaakt door duikers uit Nederland, België, Duitsland en Noord-Frankrijk. De toegankelijkheid, het behoud en onderhoud van de duikplekken vinden we daarom erg belangrijk. Zeeland is één van de mooiste duikgebieden van Noordwest-Europa. We zoeken voor een aantal gebieden vrijwilligers die het leuk vinden om duikplekken te beheren. Zo krijg je bijvoorbeeld de duikplekken van Schouwen-Duiveland onder je hoede.

Wat ga je doen?

  • Je signaleert problemen bij duikplekken en kijkt terplekke naar een mogelijke oplossing;
  • Je geeft problemen bij duikplekken door aan een medewerker van de NOB zodat het probleem wordt doorgezet naar de betreffende beheerder;
  • Je hebt contact met lokale opzichters van gemeente en waterschap over oplossingen van problemen bij duikplekken.

Voor deze vrijwilligersfuncties woon je op één van de Zeeuwse eilanden met duikplekken aan het Grevelingenmeer, Oosterschelde of Veerse Meer.

Reageren?

De functies zijn onbezoldigd, maar onkosten worden vergoed.
Als je geïnteresseerd bent, kun je een e-mail met een korte CV sturen naar info@onderwatersport.org. Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met Desmond van Santen via e-mail: desmond.vansanten@onderwatersport.org.

Foto: Ron Offermans