Waterbonden slaan handen ineen

Om reddingsbrigades, duik- en zwemsportverenigingen goed te informeren over de nieuwe Omgevingswet hebben Reddingsbrigade Nederland, KNZB en de NOB de handen ineengeslagen. Deze unieke samenwerking van een drietal ‘waterbonden’, die ook in het project Sportstimulering terugkomt, zorgt ervoor dat we verenigingen goed kunnen bijpraten over wat voor impact dit heeft voor hen de komende periode. 

Jeroen Dellebeke vanuit de NOB: “De omgevingswet is al effectief per 1 januari 2024 en heeft gelukkig een overgangsperiode. Zo zijn er een aantal zaken met betrekking tot toezicht in het zwembad waar clubs de komende tijd actie op moeten ondernemen. We willen clubs daar zo goed mogelijk over informeren en samen optrekken is daarbij van belang. We willen ook stimuleren dat clubs gezamenlijk in gesprek gaan met de exploitant. De uitwerking van de nieuwe Omgevingswet moet lokaal gedaan worden, door clubs en exploitant samen.”

Mariska Hol van de NRZ en onderdeel uitmakend van de Stichting Zwembadkeur, zal de webinars inhoudelijk verzorgen. De webinars vinden plaats op maandag 13 mei (19.00) en woensdag 22 mei (20.00). Aanmelden voor een van deze twee data is nog steeds mogelijk.

Aanmelden webinar voor bestuurders

Foto door Ron Offermans