Nieuw instructeursniveau voor nitroxopleidingen

De NOB kent een nieuw instructeursniveau: NOB Basis Nitroxinstructeur. Hiermee kun je de specialisatie Nitrox Basis geven. In Nitrox Basis leert de cursist te duiken met nitrox met maximaal 36% zuurstof.

Verenigingen en instructeurs vroegen al langer om een splitsing van het instructeursniveau in Nitrox Basis en Nitrox Gevorderd. Een instructeur die alleen de Nitrox Basis-opleiding wil geven, hoeft nu niet meer de Nitroxinstructeursopleiding te volgen.

Je kunt op twee manieren Basis Nitroxinstructeur worden:

1. Je bent NOB 2*-instructeur, instructeur trainer of docent en je hebt zelf NOB Nitrox Basis gevolgd. Je organiseert dan samen met een IT een Nitrox Basis-specialisatie en voert deze ook uit. De IT-er moet beschikken over de specialisatie Nitrox Gevorderd.
2. Via een inschaling. Als je NOB 2*-instructeur bent én nitroxinstructeur bij een andere duikorganisatie kun je je in laten schalen naar Basis Nitroxinstructeur.

De huidige Nitroxinstructeurs behouden wat ze hebben. Voor hen verandert er eigenlijk niets: zij mogen Basis Nitrox en Gevorderd Nitrox-opleidingen blijven geven. Om de instructiebevoegdheid voor Gevorderd Nitrox te halen, volg je de reguliere Nitroxinstructeursopleiding.

Hier kan je de stageverklaring downloaden

Hier kun je de inschaling en de opdrachten vinden die horen bij de inschaling.