Even voorstellen: NOB-ambassadeur Naomi Moerenhout

De NOB heeft inmiddels 5 ambassadeurs voor de onderwaternatuur in Nederland. Wij zijn hier erg blij mee! Deze ambassadeurs zetten zich in voor de bekendheid van de NOB en creëren bewustzijn rond de Nederlandse onderwaternatuur en het behoud hiervan. Benieuwd wie dit zijn en wat ze precies doen? Zij stellen zich graag aan je voor.

In deze rubriek stellen wij de nieuwste ambassadeur aan je voor: Naomi Moerenhout.

Wat is je naam? Naomi Moerenhout.

Waar woon je?  Schiedam.

Bij welke duikvereniging ben je lid? Haai Five in Rotterdam.

Welke brevetten en of specialisaties heb je? Op dit moment ben ik 2* open water instructeur en heb ik in de tussentijd specialisaties gedaan als diepduiken, Nitrox, onderwateroriëntatie en nachtduiken.

Waarom ben je gaan duiken? Ik ben begonnen met duiken toen ik 8 jaar oud was, omdat ik toen heel erg fan was van zwemmen. Ik had alle mogelijke zwemdiploma’s behaald en ik mocht kiezen; wedstrijdzwemmen of synchroonzwemmen. Mensen die mij kennen, weten dat ik niet zo snel ben, maar ook niet zo sierlijk. Toen kwam ik terecht op de website van Haai Five en was het tijd voor een proefduik. Ik was meteen verkocht.

Welke ambities heb je nog als duiker? Voor nu wil ik graag mijn kennis en enthousiasme overdragen op anderen, oftewel opleidingen geven en genieten van het onderwater leven. Het liefst zou ik op zo veel mogelijk plekken ter willen wereld duiken, maar ondertussen ook gewoon genieten van het gezellige duiken met de club hier in Nederland.

Waarom ben je ambassadeur van de NOB geworden? Heb je een bepaald doel of bepaalde boodschap die je graag wil overbrengen? Al een tijdje zet ik mij via de NOB in en terwijl ik dit deed kwam ‘ambassadeur voor verenigingen’ op mijn pad. Ik zou graag willen laten zien hoe leuk de duik-community is en hoe leuk het ook is om onderdeel te zijn van een vereniging. De komende tijd ga ik dit allemaal proberen te laten zien!

Hoe leuk is het lid te zijn van een duikvereniging? Ik heb het altijd ontzettend naar mijn zin gehad bij Haai Five. Je bent met een groep gelijkgestemden en kan dus genieten van dezelfde hobby. Zo hebben wij clubavonden, duiken we de hele zomer, zijn er duikvakanties en genoeg andere activiteiten. Ik heb ook veel vrienden (en zelfs mijn vriend) leren kennen via de duikvereniging.

“Het duiken bij een vereniging brengt mensen samen.”