Even voorstellen: NOB-ambassadeur Béate Hebly

De NOB heeft inmiddels 4 ambassadeurs voor de onderwaternatuur in Nederland. Wij zijn hier erg blij mee! Deze ambassadeurs zetten zich in voor de bekendheid van de NOB en creëren bewustzijn rond de Nederlandse onderwaternatuur en het behoud hiervan. Benieuwd wie dit zijn en wat ze precies doen? Zij stellen zich graag aan je voor.

In deze rubriek stellen wij elke week één ambassadeur aan je voor. Deze week is het de beurt aan Béate Hebly.

Wat is je naam? Béate Hebly.

Waar woon je? Haarlem.

Bij welke duikvereniging ben je lid? KLM Flying Divers.

Welke brevetten en of specialisaties heb je? NOB Brevetten: 1*, 2* (bezig met 3*). Specialisaties: Nitrox basis, onderwaterfotografie, onderwaterarcheologie.

Waarom ben je gaan duiken? Het leek me spannend om nieuwe werelden te ontdekken, waar je niet zomaar komt. Daarnaast vind ik het leuk dat er ook wat technische vaardigheden bij komen kijken.

Welke ambities heb je nog als duiker? Momenteel ben ik bezig met mijn 3*-duikopleiding, deze wil ik sowieso afmaken. Daarnaast wil ik me graag verder ontwikkelen als onderwaterfotograaf en onderwater archeoloog. Je ziet me onder water meestal met mijn camera uitrusting, want ik vind fotograferen onder water één van de mooiste dingen die er zijn! Als ik een mooie foto heb gemaakt, maak ik letterlijk een sprong in de lucht.

In 2024 hoop ik te beginnen met de cursus Basiscursus Maritieme Archeologie om me meer te verdiepen in de geschiedenis, die onder water te vinden is. Omdat ik voornamelijk in Nederlands water duik, lijkt het mij comfortabeler om met een droogpak te gaan duiken. Ik wil namelijk het liefst het hele jaar door duiken. Op dit moment ben ik bezig om het duiken in een droogpak te leren.

Waarom ben je ambassadeur van de NOB geworden? Heb je een bepaald doel of bepaalde boodschap die je graag wil overbrengen? Ik ben erg enthousiast over de onderwaterwereld en gun andere mensen ook dat ze hier een kijkje kunnen nemen. Daarom vind ik het leuk om mijn passie hiervoor over te brengen aan zowel duikers als niet-duikers.

Wat is jouw aandachtsgebied als ambassadeur? Duurzaamheid onderwater en diversiteit in de duiksport.