AVG Helpdesk: nóg meer veelgestelde vragen en antwoorden verzameld

Een jaar geleden was iedereen er heel druk mee: het klaarmaken van de organisatie om te voldoen aan de nieuwe privacyregels, die sinds 25 mei 2018 van kracht zijn. De NOB, NOC*NSF en andere sportbonden hebben samen met de Stichting AVG geprobeerd verenigingen daarbij te ondersteunen. Nu is er nieuwe stap gezet in die ondersteuning: de AVG helpdesk.

De AVG helpdesk is een samenwerking tussen koepelorganisaties in de zorg, het sociaal domein, NOC*NSF en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Door afstemming met de Autoriteit Persoonsgegevens staat er eenduidige informatie op deze website. De site is niet alleen voor sport, maar ook voor zorg en sociaal domein. Voor sommige onderwerpen, zoals bijvoorbeeld hoe om te gaan met fotografie, staat er wel informatie specifiek voor de sport tussen de onderwerpen.

Vouchercode geldig t/m 25 juni 2019

Heb jij zo’n vouchercode aangevraagd voor het gratis AVG-stappenplan? Deze code is geldig tot 25 juni 2019. Daarna kun je het stappenplan niet meer bekijken. Onze tip is om de documenten die achter de inlog staan, te downloaden en op te slaan, zodat je die altijd nog kunt nalezen.

Download hier het AVG Stappenplan

Ná 25 juni is het mogelijk om het online stappenplan inclusief juridische helpdesk bij stichting AVG voor verenigingen te verlengen voor € 60 per jaar.

Alle AVG-onderwerpen op een rij

Op onze website vind je een reeks artikelen over privacy en de AVG-wetgeving.