100 kinderen uit Almere maken kennis met snorkelen en duiken

Meer dan 100 Almeerse leerlingen van basisschool de Archipel hebben in december kennis gemaakt met de onderwatersport. De kinderen leren over het snorkelen, duiken en de onderwaternatuur door onder andere een memoryspel en een leuke quiz. Ook kijken de kinderen op hun eigen mobiele telefoon met een eenvoudige VR-bril 360-graden-Youtube-filmpjes waarin ze alvast verkennen hoe de wereld er onderwater uitziet.

Op twee verschillende dagen kwamen de leerlingen naar het zwembad en werden ze door instructeurs van NOB-clubs uit de regio én instructeurs van duikschool Het Duikhuis meegenomen voor een eerste ervaring onder water. Dat leverde allemaal vrolijke gezichten op!

De NOB is de ontwikkeling van het ScubaFISHual-programma in 2019 gestart, met het plan om in het voorjaar van 2020 naar de basisscholen te gaan. Dat liep zoals bekend heel anders. Het duurde tot december 2021 voordat we tussen de corona-maatregelen door, de lessen op school én in het zwembad konden geven.

De NOB heeft voor NOB-clubs het ScubaFISHual-lespakket ontwikkeld. Met dit leuke en interactieve programma kunnen verenigingen de basisschoolleerlingen (groep 7/8) kennis laten maken met de onderwatersport. Vrijwilligers van de club kunnen laagdrempelig in het klaslokaal de lessen geven. Basisscholen vinden dit soort lessen heel interessant.

Het lespakket, dat voor iedere NOB-club beschikbaar is, bestaat uit een lesplan, een memoryspel, een quiz, 360-graden-Youtube-filmpjes en kartonnen VR-brillen. Als leuke afsluiting en interessante ledenwervingsactie kan de club aansluitend meer over de eigen club vertellen en de kinderen en ouders een introductieduik in het zwembad aanbieden.

Wil jij met jouw vereniging ook aan de slag met ScubaFISHual? Neem dan contact met ons op via info@onderwatersport.org.

Foto’s: Ron Offermans / NOB