Zilver voor Marco Heesbeen op WK Onderwaterfotografie

Het Wereldkampioenschap Onderwaterfotografie 2013 is voor het Nederlands team een groot succes geworden! Na twee goed verlopen wedstrijddagen werd gisterenavond tijdens de prijsuitreiking op het Cubaanse eiland Cayo Largo bekend dat maar liefst drie keer een top-10 plek is behaald. Henny Blokvoort werd zesde bij de categorie ‘groothoek’ en tiende bij ‘macro met thema’, en Marco Heesbeen pakte met zijn groothoekfoto het zilver. Overall is het team achtste van de wereld geworden. Een fantastisch resultaat, dat Nederland nooit eerder heeft bereikt!

Zilver voor Marco

Feestje

“YES!”, schreef Marco vannacht op zijn Facebookpagina. “Een zilveren plak met mijn groothoekopname op het Wereldkampioenschap Onderwaterfotografie. We gaan hier een feestje bouwen, slapen doen we een andere keer wel!” Daarnaast feliciteerde hij Henny met zijn twee top-10 noteringen. “Het Nederlandse team heeft top gepresteerd”, zo vervolgt hij zijn bericht. “Iedereen bedankt voor alle felicitaties. Corné Bolders was een perfecte assistent en heeft me enorm goed geholpen. Wij gaan feesten!”

Tevreden

Ook Henny Blokvoort liet op Facebook een enthousiast bericht achter. “Twee foto’s bij de beste tien. Geen medaille, maar samen met mijn assistent Stella Huiskamp wel hele geweldige foto’s!” Het waren pittige dagen, zo schreef hij al eerder. “Veel stroming en deining, maar ik ben zeer tevreden en trots op de foto’s die ik ingeleverd heb.”

Promofilm

Wie ook tevreden zijn, zijn NOB-bestuurslid Hennie Elshof en bureaumedewerkers Arieke van den Brink en Desmond van Santen. Zij waren afgelopen week op Cuba aanwezig om inspiratie op te doen voor het WK dat in 2015 in Nederland zal plaatsvinden. Om dit WK alvast in de spotlights te zetten, werd tijdens de sluitingsceremonie een promofilm vertoond. “Die werd geweldig ontvangen”, vertelt Desmond van Santen. “We kregen een luid applaus! Daarnaast droeg het hele Nederlandse team een shirt met daarop de tekst ‘Next stop: The Netherlands 2015’. Die bleken gewild: veel fotografen wilden van shirt ruilen!”

Geslaagd

Overigens is de Spanjaard David Barrio wereldkampioen geworden. De tweede en derde plek werden bezet door Italiaanse onderwaterfotografen. Al met al wordt binnen de NOB en het Nederlandse ‘dreamteam’ teruggekeken op een zeer geslaagd evenement! Aanstaande dinsdag zijn de fotografen, hun assistenten en teamcaptain Offermans terug in Nederland.

De vijf inzendingen van Marco Heesbeen

De eerste foto is de zilveren groothoekfoto

De vijf inzendingen van Henny Blokvoort