Zappsport The Battle vinzwemmen

Bij het tv programma Zappsport The Battle strijden twee teams van drie schoolkinderen voor een beker. Een jongensteam en een meisjesteam leren een nieuwe sport aan en eindigen met een heuse battle! Bij de NOB kwam de vraag binnen of er vanuit het vinzwemmen mee gewerkt kon worden. Na wat belletjes naar de diverse verenigingen konden we terecht in het splinternieuwe zwembad Aquapelle te Capelle aan de IJssel.

Nadat alle noodzakelijke toestemmingen waren verkregen kwam de filmploeg vertellen wat de bedoeling was. Orka ’97 trainers Rens Reichard en Rianne Smit leerden de enthousiaste kinderen het vinzwemmen aan, geholpen door coaches Ron Boszhard en Britt Dekker.

Gastheer Dirk Arij de Jong (Sportief Capelle) ondersteunde de opnames ook nog met een heuse lichtshow en  Vinzwemmen Utrecht had nog een paar extra monovinnen lenen. Een hele leuke middag en weer een mooi visitekaartje voor het vinzwemmen!

En wil je weten wie er gewonnen heeft? Hou dan vooral de uitzendingen van ZappSport in de gaten! Nieuwe uitzendingen zijn er op zaterdagochtend, 8u45 op NPO3. Of kijk op de website van Zappsport.

Foto’s: Peter Blanker