World Cup vinzwemmen in Leipzig

In het weekend van 14 en 15 april werd in Leipzig de 13e World Cup vinzwemmen gehouden met deelname van 22 landen, 83 teams en 420 vinzwemmers. Onder die vinzwemmers ook een delegatie vanuit Nederland, de vereniging OWT Pontos uit Wijchen. 

De organisatie was perfect geregeld. Het team sliep in een sporthotel en werd vervoerd met een luxe bus. Zo konden de sporters zicht perfect voorbereiden op de wedstrijden. Elk team had een vertegenwoordiger tijdens de openingsceremonie, voor Nederland was dat Jade Arts, de jongste sporter die mee was.

Wouter van Diepen zwom een prachtig nieuw Nederlands record op de 200 meter en kwam samen met Femke Struik, Romy Uijen en Bas Vijlbrief uit op de 4 x 50 meter mixed. Voor Nederland een nieuwe afstand en dus meteen weer een Nederlands record. Jade Arts en Marit Steeg, de junioren, deden voor de eerste keer mee tijdens een groot buitenlands toernooi en verbeterden allebei hun persoonlijke record op 2 afstanden.

Het slotstuk was de 4 x 100 meter, reuze spannend voor de dames, maar ze hebben genoten en hebben een mooi resultaat behaald!