Wereldkampioenschap Onderwaterfotografie Cuba bijna van start

Van 9 t/m 14 april 2013 vindt in Cuba (Cayo Largo) het Wereldkampioenschap Onderwaterfotografie plaats. Ons land wordt tijdens dit evenement vertegenwoordigd door Marco Heesbeen (Nederlands kampioen 2011) en Henny Blokvoort, de kampioen van 2012. Als assistenten nemen zij respectievelijk Corné Bolders en Stella Huiskamp mee. Dit jaar is voor het eerst een captain aan het Nederlands team toegevoegd: Ron Offermans, die in 2011 aan het WK in Turkije deelnam, maakt de equipe compleet. 

WK Cuba 2013
Jurylid

Daarnaast reist ook onderwaterfotograaf en Aquashot-bestuurslid Jan Azier begin april af naar Cuba: hij maakt onderdeel uit van de WK-jury. Het is bijzonder en een hele eer dat een Nederlandse onderwaterfotograaf hiervoor door de CMAS is gevraagd!

Afkijken voor 2015

Tot slot zullen op Cuba ook enkele NOB-vertegenwoordigers aanwezig zijn. Zij gaan inspiratie opdoen voor de organisatie van het WK Onderwaterfotografie 2015, dat zoals bekend in Nederland zal plaatsvinden. Wat gaat er goed, en wat kan beter? Wat kunnen we van de Cubaanse organisatie leren? De antwoorden op die vragen zullen worden benut om in 2015 een fantastisch WK neer te zetten!
De NOB wenst de Nederlandse deelnemers, teamcaptain Ron Offermans en jurylid Jan Azier ontzettend veel succes en plezier in Cuba!