Winnaar bekend Suunto EON Steel Black duikcomputer

De afgelopen maanden heb je de kans gehad om een Suunto EON Steel Black duikcomputer te winnen door je stromingsduiken die je in de Oosterschelde had gemaakt aan ons door te geven. En de winnaar is nu bekend! Gefeliciteerd Ferry Stam!

Lees verder onder de foto

V.l.n.r Joep mol (Amilco), Ferry Stam (winnaar), Hes van Schoonhoven (NOB-vrijwilliger)

Waarom deze actie?

De getijdentabellen en -planners die we al tientallen jaren gebruiken lopen vaak nogal uiteen en lijken daarom minder betrouwbaar dan we zouden willen. En de correcties die we erop toepassen dateren van jaren geleden. De verschillen kunnen tot een half uur of meer oplopen. Vaak is je duiktijd daardoor onverwacht korter en het is ook niet veilig. Tijd voor de NOB om daar eens goed naar te kijken!

Suunto wil met het beschikbaar stellen van deze duikcomputer aan dit onderzoek bijdragen aan meer inzicht in het duiken in getijdenwater, waardoor het voor duikers veiliger en leuker wordt. Absolute zekerheid over het getij zal niemand je ooit kunnen geven, maar veiligheid is al 60 jaar de missie van Suunto. Wat ooit begon met het vloeistofgevulde kompas SK1 en vertrouwen in je oriëntatie, werd opgevolgd door de SME (ML) duikcomputers. En met elk volgend model groeide je zekerheid over je veiligste opstijging. Eerst met het baanbrekende RGBM-decompressiemodel en nu met de nieuwe EON Steel Black met het Buhlmann algoritme: kies je eigen veiligheid. Ook in Nederlands getijdenwater.