Week van de onderwatersportvereniging, een terugblik

Vorige week, van 12 t/m 16 april, was de week van de onderwatersportvereniging. Om verenigingsbestuurders te inspireren om bij de opstart van aankomend duikseizoen weer met frisse energie aan de slag te gaan en opzoek te gaan naar nieuwe kansen zijn er tijdens deze week verschillende gratis online workshops/inspiratiesessies georganiseerd.

  • Tijdens de interactieve sessie ‘welkom op de club’ werd de deelnemers geleerd met een andere blik te kijken naar kansen om leden te binden en te behouden, ook in corona-tijd.
  • In de sessie ‘is jouw club klaar voor de toekomst’, zijn collega bestuurders met elkaar in gesprek gegaan over de mogelijke knelpunten die worden ervaren, de ambities én op kansen voor de club werden er stappen gezet om toe te werken naar een sterke toekomst.
  • Omdat het altijd handig is om inspirerende voorbeelden te hebben hoe je ook in deze uitdagende corona-tijd leden kan behouden en winnen hebben we de sessie ‘communiceren met (nieuwe) leden’ georganiseerd.
  • Natuurlijk kan een sessie over verzekeringen en aansprakelijkheid niet ontbreken. Waarvoor zijn we als vereniging nou eigenlijk verzekerd? En waar zijn onze leden en instructeurs voor verzekerd? Wat doe je als je aansprakelijk gesteld wordt? Dit en meer werd tijdens deze sessie behandeld. Binnenkort volgt er een FAQ hierover op de website zodat je de belangrijkste informatie nog eens rustig na kunt lezen.
  • Hoe handel je na een duikongeval? DOSA heeft in deze sessie inzicht gegeven in hoe het melden bijdraagt aan het anderen laten leren van wat bij jou is mis gegaan, zoals anderen met hun melding eraan bijdragen dat jij weer wat hebt kunnen leren!
  • Natuurlijk hebben we tijdens deze week ook aandacht voor de onderwatersporten vinzwemmen en onderwaterhockey gehad. In twee losse sessies hebben deelnemers tips en tricks gekregen bij het organiseren van een clinic en werd er meer verteld over de mogelijkheden en kansen die er zijn om nieuwe doelgroepen aan te spreken, je verenigingsaanbod te vergroten en wie weet de nieuwe wereldkampioen op te leiden!

Ongeveer 100 deelnemers hebben tijdens deze week één of meerdere online sessies bijgewoond. We willen graag de deelnemers en sessieleiders bedanken voor hun inzet! De feedback die we tot nu toe hebben ontvangen is enthousiast en we geven dit zeker een vervolg! Zou jij graag een bepaald thema terugzien in de volgende editie? Of staat er een thema tussen waar jouw vereniging ook graag meer over wil weten? Laat het ons dan weten en stuur een mail naar anna.vanderduim@onderwatersport.org.