Website, logo en huisstijl vernieuwd!

Met trots presenteren we onze nieuwe website, ons nieuwe logo en onze nieuwe huisstijl! Een frisse uitstraling, grote foto’s, herkenbaarheid en bruikbare vormen; dat is waarvoor we hebben gekozen.
Bij het maken van de nieuwe boeken kwamen we erachter dat onze huisstijl niet meer paste bij wat we als organisatie willen uitstralen. “Je leert bij ons veilig duiken, maar we willen juist óók het plezier van duiken benadrukken en laten zien wat voor prachtige sport het is”, aldus bureaumanager Desmond van Santen. “Dat vraagt om een website met grote foto’s en een huisstijl met een frisse uitstraling. Het rood en donkergroen uit onze vorige huisstijl paste hier niet goed bij, vandaar dat we voor frissere kleuren hebben gekozen.”

Herkenbaarheid

Het logo bestaat daarnaast uit grote vormen, zodat het ook online en op kleine oppervlaktes goed te gebruiken is. De duiker in het beeldmerk zorgt voor herkenbaarheid: je snapt direct dat je met een duikorganisatie te maken hebt. Tot slot is de nieuwe huisstijl doorvertaald naar de huisstijl van ons nieuwe platform Duikspotter.nl. Het platform heeft een eigen identiteit, maar de twee stijlen zijn overduidelijk ‘familie’ van elkaar.

Mobiel

Beide websites zijn qua menustructuur ingericht op de wensen en het zoekgedrag van de diverse gebruikers. “Vandaar dat deze website een apart menu heeft voor duikers, instructeurs en bestuurders”, verklaart Desmond van Santen. “Op die manier weet je snel waar je moet zijn. Zowel onderwatersport.org als duikspotter.nl zijn bovendien geschikt om op je smartphone of tablet te bekijken, dat móet in deze tijd. We zijn heel blij met Sportunity, die beide sites voor ons gemaakt heeft.”

Logo wijzigen

Staat ons logo bij op jullie verenigingswebsite? Je kunt ons nieuwe logo hier downloaden. Alvast bedankt voor het aanpassen!