De Waterman verkoopt duikcadeaubonnen

Je herkent ’t vast wel: er valt iets te vieren en je weet écht niet wat je als cadeau voor familieleden, collega’s, buren en vrienden moet bedenken. Daar heeft NVvO De Waterman iets op bedacht! Zij verkopen duikcadeaubonnen á €15,- per stuk aan hun leden, die vervolgens door de ontvanger ingeruild kunnen worden voor een introductieduik in het zwembad. 

“We zijn in 2006 met dit initiatief gestart”, vertelt Mari van der Lee, voorzitter van NVvO De Waterman. “In de tussentijd hebben we precies 52 bonnen verkocht.” Of bonnen ook daadwerkelijk verzilverd worden, hangt volgens Van der Lee van de gever af. “We stimuleren leden om daarop toe te zien, anders blijft de bon in de bureaulade op het stapeltje van de boekenbonnen, VVV-bonnen en bioscoopbonnen liggen. Niet alle ontvangers zijn meteen even enthousiast, dus je zult wel even moeten pushen voor verzilvering!”

Bertha 3 en Clara 5

In de afgelopen jaren heeft De Waterman veel leuke introductieduiken georganiseerd voor een zeer divers publiek. “Een anekdote: we hebben eens een echte Brabantse melkveeboer op bezoek gehad, die volgens zijn vrouw alleen nog maar oog en aandacht had voor Bertha 3 en Clara 5. Onder water ging een wereld voor hem open! Dat is dan erg leuk.”

25% lid geworden

Van der Lee moedigt andere duikverenigingen en duikscholen van harte aan om dit initiatief te kopiëren. “Print de bonnen op mooi, dik papier en geef iedere bon een uniek nummer; dat maakt ’t wat ‘echter’. Het is een leuk cadeau: niet duur, maar wel origineel. Verrassend voor de ontvanger en misschien houd je er als vereniging een nieuw lid aan over!” Bij De Waterman is ongeveer een kwart van de duikbonontvangers uiteindelijk lid van de vereniging geworden en met een duikopleiding begonnen. Van der Lee: “Al zeg ik het zelf: dat is best een mooi percentage!”

Voor meer informatie over De Waterman: www.de-waterman.nl