Waarom is duiken bij een vereniging zo leuk?

Duiken is één van de weinige sporten in Nederland die onder water gewoon door kan gaan zoals het altijd al gebeurde. Helaas geldt dit niet voor de sporten vinzwemmen en onderwaterhockey. Ook het samenkomen op de club wordt gemist, de clubactiviteiten, de opleidingen en het duikweekendjes naar bijvoorbeeld Zeeland. Het is een moeilijk jaar geweest voor veel clubs en en het perspectief is nog steeds niet dat waar we op hopen.

Unieke infrastructuur

Als het gaat om onderwatersportverenigingen, duikteams, commerciële partners, het behoud en onderhoud van de bijzondere onderwaternatuur en duikvoorzieningen op veel plekken, de samenwerking met verschillende natuur- en overheidsorganisaties en niet te vergeten, alle vrijwilligers heeft de NOB heeft een unieke infrastructuur en waar we trots op zijn!

Clubs faciliteren

NOB faciliteert ook in deze tijden waar nodig. Dat wil zeggen, we brengen verschillende partijen bij elkaar en blijven verenigingen ondersteunen. Omdat beelden meer zeggen dan woorden zijn we de afgelopen weken in onze filmarchieven gedoken en hebben gesproken met twee actieve clubs in Utrecht. We hebben een video gemaakt waarin we de clubs en de duikers aan het woord laten zodat jij, maar ook iedereen die dat via de kanalen van jou of van ons, kan zien hoe leuk het is om bij een duikvereniging te duiken en waarom we het belangrijk vinden dat die zo snel mogelijk weer opgepakt kan worden!