Voorlopig nog geen juridische procedure om Nionplas

Sportduiken in de Nionplas bij Raamsdonksveer is nog steeds mogelijk. Halverwege dit jaar heeft de gemeente een vergunning afgegeven voor het flyboarden op de plas. Het flyboarden wordt op dezelfde plek gedaan als waar duikers het water in en uit gaan. De NOB en tientallen anderen hebben bij de gemeente bezwaar aangetekend op deze vergunning. Het flyboarden brengt sportduikers onnodig in gevaar en de natuur wordt door de waterscooter beschadigd. 

Confrontatie

Afgelopen weekend was er helaas opnieuw een confrontatie tussen de flyboardondernemer en enkele duikers. Duikers werden deze keer bewust in gevaar gebracht door met de waterscooter dicht langs hen te varen. Voor de NOB is dit aanleiding om te onderzoeken of een juridische procedure gestart kan worden om de vergunning te stoppen. De gemeente neemt uiterlijk 19 november een beslissing op de bezwaarschriften. Een voorlopige beslissing van de rechtbank zal pas over twee of drie weken worden genomen waarbij de rechter waarschijnlijk zal wachten op de beslissing van de gemeente. De NOB wacht de beslissing van de gemeente op 19 november af en kijkt dan of een juridische procedure nodig is.

Extra alert

We vragen sportduikers extra alert te zijn en een oppervlakteboei te gebruiken om te laten zien waar je bent. Komt het tot een confrontatie tussen de flyboardondernemer en duikers, laat dan een proces verbaal opmaken door de politie.