Sportbestuurdersplatform.nl

Bestuurders doen steeds nieuwe kennis en ervaring op. Omdat ze vaak te maken hebben met dezelfde vragen en elkaar daardoor onderling goed kunnen helpen en inspireren, is de NOB samen met NOC*NSF en elf andere sportbonden een online platform voor sportbestuurders gestart. Een online platform waarop sportbestuurders op een makkelijke manier kennis en ervaringen kunnen uitwisselen en met elkaar in contact kunnen komen. In februari is er een pilot gestart, waaraan ook 20 bestuurders vanuit de onderwatersport meedoen. Ook andere bestuurders kunnen gedurende het jaar toegang krijgen tot dit platform. 

www.sportbestuurdersplatform.nl wordt dé centrale plek waar bestuurders makkelijk, snel en efficiënt goede oplossingen kunnen vinden voor generieke vraagstukken waarbij zij een beroep doen op de kennis van medebestuurders. Denk hierbij aan onderwerpen als financiën, werven van vrijwilligers of ledenbehoud. Hoewel bestuurders altijd vragen kunnen blijven stellen aan de verenigingsondersteuner, kan het interessant zijn om een vraag juist via dit platform aan medebestuurders te stellen. Omdat het een generiek platform is, is de kans groot dat een bestuurder meerdere inspirerende antwoorden krijgt vanuit verschillende perspectieven en sporten.

Benieuwd? Bekijk alvast de pagina www.sportbestuurdersplatform.nl. Of bekijk hier de video.

 

Start pilot in februari

In februari is de pilot van start gegaan en tijdens de pilotfase wordt het platform stap voor stap in gebruik genomen door groepen enthousiaste bestuurders die actief een bijdrage gaan leveren aan dit platform. De bestuurders uit de pilotgroep gaan elkaar vragen stellen en vragen beantwoorden en bouwen zo aan een platform waar veel waardevolle informatie te vinden is voor en door sportbestuurders.

Interesse in het platform?

Ben je na het lezen van bovenstaande informatie benieuwd naar het platform en heb je vragen en/of kennis? Deel dit dan met medebestuurders, sluit je aan bij deze community en draag bij aan een platform vol kennis over allerlei sport generieke vraagstukken. Om toegang te krijgen tot de volledige inhoud en functionaliteiten van het platform heb je een account nodig. De NOB kan een account voor jou aanmaken. Interesse? Stuur dan een mail naar info@onderwatersport.org. Dan zetten we je op de lijst geïnteresseerden. Ook met vragen over de pilot en het platform kun je terecht bij ons.

1: Hoe activeer ik mijn account?

Stuur bij interesse een mail naar info@onderwatersport.org. Wij checken dan of je bestuurder bent bij een onderwatersport vereniging die is aangesloten bij de NOB. Zo ja, dan zetten we je op de lijst geïnteresseerden. Je krijgt zodra het kan, een uitnodiging op je eigen mail vanuit het platform met een activatielink. Als je op deze link klikt volg dan de stappen in onderstaand document.

2: Hoe stel ik mijn voorkeuren in?

Als je bent ingelogd kun je bovenaan in het scherm in de grijze balk op je naam klikken. Er komt dan een uitgeklapt menu te staan met een aantal opties (zie rechts). Door op 1 van de opties te klikken kun je je voorkeuren en instellingen bewerken. Lees alle mogelijkheden goed door en bepaal wat jij prettig vindt qua privacy, frequentie van notificaties en welke expertises goed bij je passen. Op basis van de keuzes die je hier maakt wordt je vervolgens geïnformeerd. Het is mogelijk om dit later weer aan te passen.

3: Hoe stel ik een vraag?

Je kunt rechtsboven in de menubalk op ‘draag bij +’ klikken of via de landingspagina rechtstreeks op de verschillende buttons klikken. Vervolgens stel je een vraag, deel je je inspiratie en vul je de overige lege vakken in met bijvoorbeeld bruikbare informatie of een toelichting op je vraag. Zorg ervoor dat je vraag altijd wordt ondergebracht bij een bepaald thema zodat de juiste mensen geïnformeerd worden over jouw nieuwe vraag. Je klikt daarna onderaan op de pagina op ‘plaatsen’.

4: Hoe plaats ik een inspiratie?

Dit werkt hetzelfde als een vraag. Het enige verschil is dat je hierbij verplicht een afbeelding plaatst. Dit mag een eigen afbeelding zijn, maar je kunt ook de database gebruiken die is toegevoegd. Door daar een engelse zoekterm in te vullen, krijg je verschillende opties om rechtenvrij te gebruiken. Dit maakt meteen de leesbaarheid van de inspiratie een stuk aantrekkelijker!

5: Hoe plan ik een ontmoeting?

Ook dit kun je doen via de butten ‘draag bij +’ of rechtsreeks via ‘een ontmoeting’. Vul de lege vakken met bruikbare informatie en nodig de juiste bestuurders uit. Je kunt na het publiceren de ontmoeting kopiëren naar je eigen agenda. Ook kun je eenvoudig een online link voor het overleg invoegen (vb. Microsoft Teams of Zoom).

6: Hoe verwijder/bewerk ik een bericht van mezelf?

Nadat je een bericht geplaatst hebt, kun je rechtsboven bij de drie puntjes verschillende acties uitvoeren. Hier kun je ook het bericht verwijderen of bewerken. Dit geldt ook voor eigen vragen, reacties en inspiraties die je al eerder gedeeld hebt.

7: Kan ik een bericht opslaan als favoriet en waar vind ik deze dan terug?

Ja dit kan zeker! Nadat je een bericht hebt geopend, kun je aan de linkerkant op een bewaarlogo klikken. Als je dit hebt gedaan wordt het bericht automatisch toegevoegd aan je favorieten. Deze vind je daarna terug aan de linkerkant van je eigen landingspagina of door bovenin op de grijze balk op ‘mijn berichten’ te klikken. Daarna staat aan de rechterkant de optie ‘mijn favorieten’. Hier zie je overzicht van al je favoriete berichten. Door bij een favoriet bericht nog een keer op het bewaarlogo te klikken, verwijder je het uit je favorieten.

8: Kan ik een bericht van iemand anders aanpassen? Wat moet ik doen als ik een bericht tegenkom die niet binnen de gedragsregels past?

Nee, dit kan niet. Dit kunnen de community managers wel. Lees je iets wat niet past binnen de afgesproken gedragsregels, laat dit dan weten aan jouw contactpersoon bij de betreffende bond. Voor de onderwatersport kan dit door te mailen naar info@onderwatersport.org. We kunnen dan samen kijken naar hoe dit opgelost wordt.