Vissenworkshop Haringvliet Onderwater

Om de vissenkennis van monitoringsduikers te vergroten geeft Sanne Ploegaert (RAVON) een leuke en leerzame vissenworkshop. In deze workshop leer je op de onderscheidende kenmerken van vissen te letten zodat je na je volgende duik in het Haringvliet precies weet welke soorten je gezien hebt!

Het ochtendprogramma bestaat uit de ‘RAVON Basiscursus Zoetwatervissen’. Na een lekkere lunch breng je de opgedane kennis meteen in de praktijk. Voor de verandering ga je eens niet duiken, maar vissen met een zegen. De kenmerken van de gevangen vissen kunnen dan op het gemak worden bestudeerd.

De cursus vindt plaats op 11 juni in het NLC te Numansdorp (bezoekerscentrum van het Hoekschewaards Landschap). ’s Middags zullen we naar een mooie locatie aan het Haringvliet rijden om met de zegen te vissen (eigen vervoer is aan te raden).

Locatie en tijd
Aanvang 9:00 uur, afronding 16:00 uur
Nationaal Landschap Centrum (ambachtsherenzaal)
Veerweg 1C
3281 LX Numansdorp
Kosten: geen

Meld je aan door een mailtje te sturen naar desmond.vansanten@onderwatersport.org.

Haringvliet Onderwater is een project van Stichting ANEMOON, RAVON en NOB. Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Wereld Natuur Fonds en ARK Natuurontwikkeling.

Foto: Joop Verkuil