Vinzwemdag in Dordrecht

Benieuwd hoe een échte vinzwemdag eruit ziet? Twee weken geleden werd bij Optisport in Dordrecht een clinic en een competitiewedstrijd georganiseerd.

’s Ochtends waren er zo ‘n 15 geïnteresseerde vinzwemmers in het water. In hetzelfde bad lagen 25 kinderen die zeemeerminles kregen en zo ook met een schuin oog konden kijken naar wat er allemaal mogelijk is met een monovin.

In de loop van de ochtend arriveerden de eerste vinzwemverenigingen en juryleden voor de competitiewedstrijd. Het gastvrije ontvangst in het clubhuis van de Dordtse Reddingsbrigade (DRB) is de deelnemers bijgebleven. De DRB is aan het verkennen of vinzwemmen een goede uitbreiding zou zijn bij de trainingen. Door het meetrainen in Moordrecht bij Orka’97 en het deelnemen aan de eerste competitiewedstrijd in Utrecht, was de link snel gelegd.

’s Middags werd het zwembad snel omgebouwd, de Elektronische Tijd Waarneming aangesloten en om 14.00 uur startte de derde competitiewedstrijd. Een kleine 50 zwemmers waaronder 4 Belgische deelnemers en een vinzwemster die in Spanje woont en traint verzorgden een waar spektakel. In ieder geval drie nieuwe Nederlandse Records en heel veel verbeteringen van persoonlijke tijden. Alle nieuwe zwemmers en de zwemmers die een Nederlands Record verbeterden kregen een certificaat uitgereikt.

Al met al is een mooi vinzwem visitekaartje afgegeven in Dordrecht en zijn het goede voorbereiding voor het komende Open Nederlands Kampioenschap Vinzwemmen in Eindhoven!