Uitbreiding collectieve verzekeringen

Er komt een aanzienlijke uitbreiding van de dekking in de collectieve verzekeringen. Leden van de NOB zijn momenteel al collectief verzekerd tegen aansprakelijkheid, ongevallen en behandeling in een recompressiekamer – al dan niet in het buitenland. Vanaf 1 januari 2021 komen daar een aantal duikgerelateerde werelddekkingen bij!

De collectieve verzekering wordt uitgebreid met:

  • Opsporing en berging;
  • Verhoging van de maximale vergoeding voor een behandeling in een recompressiekamer;
  • Verblijf in het ziekenhuis;
  • Repatriëring naar Nederland.

Deze uitbreiding van de duikverzekering zit vanaf 1 januari 2021 standaard in het lidmaatschap van de NOB.

Reisverzekering

De collectieve verzekering kan individueel aangevuld worden met een reguliere reisverzekering inclusief foto- en filmapparatuur en dekking van annuleringskosten. Wil je ook bijvoorbeeld je geld, zonnebril of hogere annuleringskosten meeverzekeren, dan is dat een optie die via de NOB geboden wordt. Deze verzekering geldt ook voor ander vakantie-activiteiten en is bovendien van kracht bij duiken die je maakt in Nederlands buitenwater. Dus voor de verzekeraar ben je dan ook op (duik)reis als je een dagje in Nederland gaat duiken.

De combinatie van het NOB-lidmaatschap met de collectieve verzekering en de aanvullende reisverzekering is over het algemeen voordeliger dan soortgelijke verzekeringen van andere aanbieders.

Professionele begeleiding na ongeval

Bovendien wil de NOB een unieke service toevoegen aan het collectieve pakket: na een ongeval krijgt de duiker de mogelijkheid om met professionele begeleiding het sportduiken weer op te pakken. Bijvoorbeeld via een collegiaal netwerk van bij de Marine opgeleide duikers in Den Helder.

SOS-alarmcentrale

In noodgevallen kom je terecht bij de SOS-alarmcentrale. SOS helpt leden als er advies nodig is over bijvoorbeeld een (spoed)opname in een ziekenhuis in het buitenland. In geval van nood in het buitenland, als gevolg van het duiken, kunnen leden van de NOB terecht bij de 24/7 internationale alarmcentrale van SOS. Deze alarmcentrale is kwalitatief vergelijkbaar met die van DAN Europe. De mensen achter de SOS alarmcentrale helpen je op weg en zorgen dat je bij de juiste medische zorg terecht komt.