Tweede fase van de instructeursopleiding Freediving van start

Begin april 2024 zijn de deelnemers gestart met de tweede fase van de opleiding tot 1* Freedive instructeur. Het frisse water van de duiktank in Zwevegem hebben ze mogen inruilen voor het heerlijke warme water van Nemo33 in Brussel. De duiktank is daar 33 meter diep en daardoor ideaal om de diepere duiken te oefenen die onderdeel zijn van de opleiding. 

Op weg naar 2* Freediver

Rob Peters, die al een ervaren AIDA-freediver is, trad op als één van de boeileiders. “We hebben heerlijk geoefend; free immersion, constant weight en we zijn weer een paar keerpunten rijker”, aldus Rob. Afdalen langs de daallijn vanaf de Freedive boei, dichtbij de lijn blijven aan de lanyard en een safetyduiker zijn voor je buddy kwamen deze middag allemaal voorbij.

Voor Frank Brouwer was de eerste keer dieper dan 15 meter een hele ervaring: “Vanaf 20 meter voel je echt dat er druk op je borstkas staat en dat de aangeleerde klaar techniek heel belangrijk is om op grotere diepte je oren nog goed te kunnen klaren. Heel leerzaam en leuk.”

De eerste sessie in buitenwater 

Nu het buitenwater warmer wordt, kunnen de 8 deelnemers aan dit traject verder oefenen. In juni komen ze weer bijeen voor een gezamenlijke buitenwater sessie in de Kraaijenbergse plassen. De trainers hopen dat de deelnemers in de zomer hun 2* Freediver behalen.

Binnen de verenigingen van de deelnemers zijn de eerste 1* Freedive opleidingen inmiddels gestart. Verenigingen die dit ook willen, kunnen contact opnemen met de NOB. Lees ook eens de verhalen van Freediving bij Scuba Limburg.

Foto’s: Johan Vandersmissen