Een tv voor het clubhuis in ruil voor een introduik

De Beursvloer is een evenement waar ‘maatschappelijke behoeftes worden verhandeld’, zoals op de website staat uitgelegd. Vraag en aanbod van bedrijven en vrijwilligersorganisaties komen hier samen. “Ons aanbod is een volledig verzorgde introductieduik voor tien medewerkers van een bedrijf, inclusief een hapje en drankje”, vertelt Marcel van Ammers van Duikteam Platax.

Wat ze in ruil daarvoor hebben teruggekregen? “Van alles”, lacht Marcel, en dan begint zijn imposante opsomming. “Een beamer en televisie voor in ons clubhuis, bomen voor op het grasveldje naast het clubhuis, maar bijvoorbeeld ook potten verf en nieuwe radiatoren.”

Nieuwe website

Naast benodigdheden voor (het onderhoud van) het clubhuis heeft Platax bij de laatste editie van de Beursvloer ook een deal gesloten om in ruil voor een introduik een nieuwe verenigingswebsite te laten bouwen. “We zijn nu aan het nadenken over de structuur en vormgeving, waarna een bedrijf uit de regio op basis van onze wensen een nieuwe site gaat maken. Daar zijn we heel blij mee, want zoiets kost normaal gesproken hartstikke veel geld.”

Maatschappelijke betrokkenheid

Een mooie win-win-situatie dus. “Zulke extraatjes zijn voor ons niet te betalen. En voor het betreffende bedrijf is het leuk om de werknemers een origineel uitje cadeau te geven. Op die manier laten zij hun maatschappelijke betrokkenheid zien, en kunnen wij zonder al te veel uitgaven iets leuks doen voor onze vereniging in het algemeen, en ons clubhuis in het bijzonder.”

Voor meer informatie: www.platax.nl en www.beursvloer.com