Sticker duikplekken beschikbaar

De NOB zet zich in voor het behoud van voldoende, schoon en toegankelijk duikwater met goede voorzieningen, zodat duikers onbeperkt duikplezier hebben. Soms is er helaas wat mis bij een duikplek, zit er bijvoorbeeld een traptrede los, zijn de voorzieningen beschadigd of zijn er gewoon vragen over de duikplek. Om iedereen te laten weten waar je terecht kunt met je vraag of klacht hebben we een sticker gemaakt. Deze sticker kan je bij jouw favoriete duikplek plakken zodat het altijd duidelijk is waar je terecht kunt met je vragen en/of klachten.

De NOB steekt veel tijd en geld in de faciliteiten voor alle duikers in Nederland. Met deze nieuwe stickers willen we ervoor zorgen dat meer duikers ons weten te bereiken. Wij zijn afhankelijk van de informatie die we van duikers krijgen. Met die informatie gaan we aan de slag. Veelal betekent dat, dat we de beheerder van een locatie verzoeken schades op te lossen, de situatie aan te passen of indien nodig en mogelijk investeren we samen met de beheerder in het verbeteren van de situatie met nieuwe voorzieningen. We doen dit voor de veiligheid en het gemak van de duikers.

Mensen die na ongeveer 2010 zijn begonnen met duiken, kunnen het zich wellicht niet voorstellen, maar voor die tijd waren er nauwelijks nog faciliteiten voor het veilig in en uit het water gaan. Pas vanaf die tijd zijn in Zeeland parkeerplaatsen, trappen, steigers en sanitaire voorzieningen gekomen voor duikers. We zien dat de voorzieningen ouder worden en steeds meer onderhoud nodig is. We stellen het zeer op prijs dat duikers ons informeren als ze iets zien, dat er iets aan de hand is. Als we snel handelen, kunnen we vaak meer problemen en onveilige situaties voorkomen. Gertjan Eg, Deltacommissie

Wil je een sticker ontvangen die je op jouw duikplek kunt gebruiken? Stuur dan even een mailtje naar het bondsbureau, via info@onderwatersport.org.

Heb je een vraag of een klacht over een duikplek in Nederland? Laat het de NOB weten en mail naar duikplekken@onderwatersport.org.

Op steeds meer duikplekken zie je de sticker nu terug!

  • Gertjan Eg
  • Gertjan Eg
  • Gertjan Eg
  • Gertjan Eg
  • Gertjan Eg