Stichting ANEMOON weekend – Project Haringvliet

Doe je ook mee? Een heel weekend lang duiken en onderwaterleven inventariseren! We hebben plek voor 26 duikers die graag weten wat ze zien onderwater. Je bent een enthousiaste duiker die je waarnemingen al deelt op bijvoorbeeld Facebook en je bent bereid je waarnemingen door te geven aan het MOO-meetnetportaal en/of waarneming.nl. In het weekend leer je met elkaar en onder begeleiding van meer ervaren waarnemers hoe een MOO-formulier in te vullen en met het formulier je waarnemingen door te geven aan stichting ANEMOON.

De duiken worden gemaakt in het Haringvliet, de Oosterschelde, de Noordzee en het Grevelingenmeer. Voor het inventarisatieweekend is een 2*-duiker brevet (of gelijkwaardig) gewenst. Je bent bekend met onderwaterbiologie en –fotografie of hebt de specialisaties onderwaterbiologie en –fotografie gevolgd. Voor het weekend heb je een complete duikuitrusting nodig. Als je die niet hebt, kun je die zelf bij Duikcentrum De Witte Boulevard reserveren.

Wij zorgen voor een slaapplek in de groepsaccommodatie van De Witte Boulevard, ontbijt, avondeten, luchtvullingen en een Zeenaaktslakkenzoekkaart. De kosten voor dit weekend zijn slechts 35 euro per persoon. Ook krijg je met deelname aan dit weekend eenmalig 25% korting op de boeken ‘NOB Onderwaterbiologie’ en ‘NOB Onderwaterbiologie Wereldwijd’.

Het voorlopige programma voor het weekend ziet er als volgt uit:

Vrijdag 12 mei
Duik 1: Haringvliet
Duik 2: Oosterschelde
19.00 uur avondeten

Zaterdag 13 mei
8.00 uur ontbijt
Duik 1: Haringvliet
Duik 2: Noordzee, blokkendam
Duik 3: Oosterschelde
19.00 uur BBQ

Zondag 14 mei
8.00 uur ontbijt
Duik 1: Haringvliet
Duik 2: Noordzee, blokkendam
Duik 3: Grevelingen

Je kunt je inschrijven voor dit weekend via https://onderwatersport.eventlerapp.com/  

Project Haringvliet is een project van Stichting ANEMOON, RAVON en NOB.  Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Wereld Natuur Fonds en ARK Natuurontwikkeling.

Foto: Rob Aarsen