Speciaal NOB-event ‘Patrick and The Whale’

De documentaire Patrick and The Whale draait vanaf 18 april in de Nederlandse bioscopen. Jij kan hier gratis naartoe dankzij onze samenwerking met Cinema Delicatessen!

Patrick and The Whale

Patrick Dykstra heeft zijn leven gewijd aan de studie van walvissen. De unieke band tussen Patrick en deze reuzen, wiens levens grotendeels een mysterie blijven voor de mens, brengt ons dichter bij de potvis dan we ooit zijn geweest. Een ontmoeting met de vrouwelijke potvis Dolores zet Patricks wereld volledig op zijn kop. Dolores blijkt uitzonderlijk sociaal en nieuwsgierig. Ze tast Patrick af met haar sonar en kopieert zelfs bewegingen die hij maakt.


In het veelbekroonde Patrick and the Whale reist Patrick naar Dominica om Dolores terug te vinden. Hij is ervan overtuigd dat zij de potvis is die ons meer inzicht kan geven in de geheimen van haar wereld. Met verbluffende onderwaterbeelden onderzoekt Patrick de fascinerende aard van de potvis en probeert hij meer te weten te komen over haar intelligentie en complexiteit. Gaandeweg leert hij steeds meer over Dolores en haar soort, maar misschien nog wel meer over zichzelf. Patrick and the Whale volgt Patricks reis en duikt in de psychologie van een man die alles heeft opgeofferd om iets te begrijpen van de grootste oceaanbewoners van onze planeet. Niemand minder dan Academy Award winnaar James Reed (My Octopus Teacher) en Academy Award nominee Alexander Nanau (Collective) zijn betrokken bij deze film als executive producers.

De hoofdpersoon uit deze documentaire, Patrick Dykstra, zal aanwezig zijn. Je kunt hem zelfs na de voorstelling vragen stellen via een Q&A.

Meld je aan!

Meld je aan voor de speciale NOB-vertoning van de bioscoopfilm ‘Patrick and The Whale’.

  • Zaterdag 20 april, 19:15 uur
  • LantarenVenster, Otto Reuchlinweg 996 in Rotterdam
  • Maximaal 50 personen, dus vol = vol!

Vul onderstaand formulier in om je aan te melden. Vul per persoon het formulier één keer in. Uiterlijk 18 april ontvang je een e-mail met meer informatie.

Aanmelden Speciale NOB-vertoning 'Patrick and The Whale'

Meld je aan voor de speciale NOB-vertoning van de bioscoopfilm 'Patrick and The Whale' in Rotterdam.

Wil jij op de hoogte blijven van al onze acties en aanbiedingen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Deze actie wordt mede mogelijk gemaakt door Cinema Delicatessen en LantarenVenster