Silent World steunt sportpark zonder zwembad

Een multifunctioneel sportpark met een wielerbaan, ijsbaan, beachvolleybalterrein, kunstgrasvelden en natuurgrasvelden. Klinkt leuk, maar als een duikvereniging zich hiermee bemoeit, waar is dan het zwembad? Dat is er niet! Duikteam Silent World maakt gebruik van een zwembad elders, maar heeft wél een clubhuis dat aan het nieuwe sportpark grenst.

“We hebben vanaf het begin deelgenomen aan besprekingen over het nieuwe sportpark, juist omdat we buren zijn”, vertelt secretaris Thom Winkelhorst. “Ook hadden we inspraak bij het ontwerp. Zoals de tekening er nu uitziet staan wij als Silent World helemaal achter. De groenstrook achter ons clubhuis kan blijven staan of wordt zelfs uitgebreid”. Het bestuur van Silent World hoopt net als alle andere betrokken verenigingen dat het plan door gaat. “Het is voor de leefbaarheid van het gebied en voor de Aaltense samenleving een verrijking.”

Goede contacten

Silent World laat hiermee mooi zien hoe je de bouw van een groot sportpark naast je clubhuis niet als een bedreiging hoeft te zien. “Ons eigen belang was meteen helder: het behoud van voldoende ruimte rondom ons clubhuis”, aldus Thom. Maar dat betekent niet dat je meteen moet gaan klagen en protesteren; je kunt ook constructief meedenken en samenwerken om je doel te bereiken. “En dan kan het je zomaar goede contacten opleveren bij de gemeente en met andere sportclubs. En komt zo’n gloednieuw sportpark in het nieuws, dan wordt ook jouw naam genoemd!”

Bron: http://www.aaltensnieuws.nl/nieuws/algemeen/140814/plannen-voor-sportpark-zuid-duikvereniging-silent-world-
Voor meer informatie: info@silentworld.nl