Via scouting, fusies en Archeon naar ledenverdubbeling

De actieve houding van de Alphense Duikvereniging Atlantis werpt zijn vruchten af: in minder dan twee jaar tijd hebben zij hun ledenaantal zien verdubbelen. Hoewel de helft van deze groei is te danken aan de fusie van de drie duikverenigingen Atlantis, de Alphense Duikvereniging en PADI-club Recce Divers is deze groei ook het gevolg van alle activiteiten die deze vereniging organiseert.

Om meer bekendheid te krijgen in de regio en om met meer potentiële leden in aanraking te komen organiseert de Alphense Duikvereniging Atlantis verschillende activiteiten. Zo maken leden van de vereniging ieder jaar de vijver van het Archeon schoon zodat gasten weer veilig rond, op en in de vijver kunnen recreëren. “Behalve dat dit een leuke activiteit voor de leden is, doen wij dit als duikvereniging ook om ons als een actieve en betrokken club binnen de Alphense samenleven te positioneren”, vertelt bestuurslid Erik Huigen.

De scouting: veel potentiële jonge leden

“Naast de samenwerking met het Archeon hebben wij ook goed contact met Scouting Willem Barends,” vervolgt hij. “Met deze club zijn we de Scuba Scout-actie begonnen: scouts – die meer dan gemiddeld geïnteresseerd zijn in uitdagende activiteiten zoals duiken – krijgen theorie- en zwembadles. Na afloop hiervan hebben twaalf scouts hun Scuba Scout Badge gehaald en uiteindelijk zijn acht van hen doorgegaan voor hun 1*-brevet. Een mooi resultaat natuurlijk waarmee we bovendien de jongere doelgroep aanspreken.”

Welkom Sinterklaas!

Tot slot heeft de duikvereniging ook veel contact met de Alphense reddingsbrigade. “Ook hier zijn twee nieuwe leden uit voortgevloeid,” zegt Huigen. Atlantis helpt de reddingsbrigade zo nu en dan, bijvoorbeeld bij de Sinterklaasintocht. “Onze leden liggen binnenkort weer in het water om de Goedheiligman veilig te verwelkomen in Alphen aan de Rijn.”

Voordeel voor leden via duikwinkel

Naast leuke activiteiten hebben de leden van Atlantis ook op een andere manier baat bij de actieve instelling van de club: zij profiteren namelijk direct van de samenwerking met duikwinkel Pacific Diving. “De vereniging krijgt aanzienlijke korting op materiaal, Pacific Diving levert gratis flesvullingen voor de opleidingen van de vereniging en ze organiseren workshops speciaal voor onze leden. Als tegenprestatie vermelden wij Pacific Diving altijd in onze clubuitingen.”

Op naar de 200!

Door al deze samenwerkingsvormen ziet de Alphense Duikvereniging Atlantis haar ledental nog altijd flink groeien. Het doel voor komende tijd? “We gaan weer voor een verdubbeling: op dit moment hebben we 100 leden, dus op naar de 200!” besluit Huigen.

Voor meer informatie: www.ovatlantis.nl