René Weterings voor de vijfde keer Nederlands Kampioen onderwaterfotografie

René Weterings uit Geertruidenberg is afgelopen zaterdag gekroond tot Nederlands Kampioen Onderwaterfotografie 2022. Tijdens de prijsuitreiking van het Open Nederlands Kampioenschap in Pathé Utrecht Leidsche Rijn werd bekendgemaakt dat hij voor de vijfde keer op rij het kampioenschap heeft gewonnen. De 44-jarige Weterings dankte zijn overall kampioenschap onder meer aan een gouden medaille voor zijn foto in de categorie ‘Visportret’ en drie zilveren medailles in de categorieën ‘Groothoek’, ‘Macro’ en ‘Thema’.

Top 3 ONK Onderwaterfotografie

In het overallklassement eindigde René Weterings op de eerste plek en ging Lia van Nieuwenhuizen er met de zilveren medaille vandoor. Brenda de Vries won in het overallklassement de bronzen medaille.

Nieuwe categorie ‘Reels’

Dit jaar is een nieuwe categorie aan het ONK Onderwaterfotografie- en videografie  toegevoegd: ONK Reels. Dit is een laagdrempelige wedstrijd waar iedereen aan mee kon doen, via één of meerdere reels op TikTok, Facebook of Instagram. Rianne Poessé ging uiteindelijk met de gouden medaille van het ONK Reels naar huis.

Overige categorieën ONK Onderwaterfotografie- en videografie

Johannes Heldens won het ONK Onderwatervideografie. Patrick Kranenbroek pakte de eerste plaats bij de fotowedstrijd voor beginnende onderwaterfotografen en Filip Staes won de zoetwatercompetitie en de categorie ‘No Limits’.
Ook dit jaar konden fotografen weer in teamverband meedoen aan het ONK; het team Olympus gaat de boeken in als het winnende team van 2022.

Bekijk hier de winnende video: ‘The Meteorite’ door Johannes Heldens.

De winnende foto’s van René

De winnende foto’s van de andere deelnemers

  • Filip Staes - No Limits - 1e plaats
  • Filip Staes - Zoetwater - 1e plaats
  • Jan Blanken - Masters Groothoek - 1e plaats
  • Jos Broere - Masters - Thema Wieren - 1e plaats
  • Marco Reijnen - Masters Macro - 1e plaats
  • Patrick Kranenbroek - Starters - Thema - 1e plaats
  • Valerie Reid - Beste foto Starters - 1e plaats
  • Team Olympus, Tim Steen - Model - 1e plaats

De volledige uitslag, met alle deelnemers, vind je hier.