René Weterings Nederlands Kampioen Onderwaterfotografie 2020

René Weterings uit Geertruidenberg is vanavond voor de derde keer op rij gekroond tot Nederlands Kampioen Onderwaterfotografie. Dat is bekend gemaakt tijdens een online prijsuitreiking. Eerder won René het kampioenschap al in 2018 en 2019.

Weterings dankte zijn overall kampioenschap onder meer aan een zilveren medaille voor zijn foto in de categorie ‘Groothoek met model’ en twee gouden medailles voor zijn foto’s in de categorie ‘Macro’ en ‘Visportret’. René Weterings won ook een nieuw wedstrijdonderdeel, de No Limits competitie.

In het overallklassement eindigde René Weterings op de eerste plek en ging Peter Schultes uit Duitsland naar huis met de zilveren medaille. Henny Blokvoort won in het overallklassement de bronzen medaille. Gefeliciteerd allen!

Katja Kieslich uit Duitsland won het ONK Onderwatervideografie. Tom van Hout uit België pakte de eerste plaats bij de fotowedstrijd voor beginnende onderwaterfotografen en Filip Staes uit België won de zoetwatercompetitie. Ook dit jaar konden fotografen weer in teamverband meedoen aan het ONK; Team The Roma’s uit België gaat de boeken in als het winnende team van 2020.

Foto: René Weterings

Foto: Peter Schultes

Foto: Henny Blokvoort