Reddingsbrigade en KNRM oefenen redden van duikers

Afgelopen weekend heeft de Reddingsbrigade van Hellevoetsluis en de KNRM van Stellendam geoefend hoe zij duikers in nood kunnen redden. De oefening werd georganiseerd omdat de NOB en Stichting ANEMOON een monitorproject met sportduikers in het Haringvliet zijn gestart. 25 man van de reddingsbrigade en de KNRM waren aanwezig om te oefenen. Vier boten voeren uit om de duikers te redden.

Reddingsbrigade

Reddingsbrigade

Namens project Haringvliet was duikster Manon één van de “duikers in nood”. “De verschillende boten redden ons en brachten ons aan boord van de boot. Het weer was broeierig, je zag hoe de bemanning zich in het zweet moest werken om een duiker uit het water te tillen. Respect!”

Sonartechnologie Reddingsbrigade

“De bemanning van de Antoinette – een boot van de KNRM – wilde ook graag oefenen met de sonar,” vertelt Manon. “Daarom ben ik samen mijn Fred van HOV Oké in het water gedoken zodat de bemanning ons kon zoeken. Na drie pogingen lukte het ze om met de sonar ons te vinden, op te halen en aan boord te ‘kantelen’. Het was een heel leuke avond en we gaan allemaal met een berg aan nieuwe informatie naar huis. Heel leerzaam!”