OSV Delphis organiseert duik-gymles

Duiken is niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kinderen een ontzettend leuke sport! Drieëntwintig leerlingen van het Revius Lyceum kunnen daar sinds kort over meepraten. Zij hebben onlangs namelijk een introductieduik gemaakt op uitnodiging van OSV Delphis, de duikvereniging uit Maassluis. 

Om hun jeugdprogramma te promoten heeft OSV Delphis contact gezocht met het Revius Lyceum. “Wouter, mijn zoon en tevens één van de jeugdleden van onze vereniging, zit daar op school”, vertelt jeugdopleider Edwin van Dijk. “Ik heb een vrijblijvend en verkennend mailtje gestuurd aan de gymdocente, wat enthousiast werd opgepakt. Hierop volgde een gesprek waarin ik heb toegelicht wie we zijn en wat we doen. Het liefst wilde de docente met alle honderdvijfentwintig eerstejaars langskomen, maar dat heb ik moeten afremmen. Een eerste kennismaking met duiken gebeurt bij onze vereniging altijd op basis van één introducé per instructeur. Wij zijn hierin dus wat beperkt. De docente heeft hierop een klassenronde gedaan en uiteindelijk hebben 23 leerlingen zich gemeld.”

Capriolen onder water

Half november was het dan zo ver: de introductieavond van de Revius-leerlingen. Volgens uitnodiging druppelden de jongens en meisjes langzaam binnen, vergezeld door hun ouders. De voorzitter en twee jeugdopleiders zorgden voor de opvang van de leerlingen in de hal van zwembad Dol-Fijn. Na de briefing gingen de leerlingen te water. “Op een enkeling na had niemand last had van de oren en er was al helemaal niemand die het eng vond”, aldus Edwin. “De gemiddelde duiktijd lag hierdoor op 45 minuten en was er tijd en ruimte om allerlei capriolen uit te halen. Zelfs één van de ouders heeft meegedoken! Het was voor iedereen een topavond, waar we met veel plezier op terugkijken!”

“Er wordt over ons gesproken”

Of de duikavond effect heeft gehad op het aantal nieuwe leden bij OSV Delphis, is helaas nog niet bekend. “Er zijn nog geen aanmeldingen, maar er wordt wel over ons gesproken”, weet Edwin van Dijk. “Onlangs hoorde ik een oudere dame trots vertellen dat haar kleindochter via school was wezen duiken met échte duikapparatuur. ‘Dat doet een duikclub in het zwembad van Maassluis’, zei ze. Hartstikke leuk dat zulke verhalen over ons de rondte doen! Bovendien heeft een tweede school zich inmiddels gemeld. Wie weet wat ’t dus allemaal nog gaat opleveren!”

Voor meer informatie over OSV Delphis: www.osvdelphis.nl