Open Nederlands Kampioenschap Onderwaterfotografie en –videografie inschrijving gestart

Ook dit jaar wordt het Open Nederlands Kampioenschap Onderwaterfotografie en –videografie georganiseerd. Deze keer wordt de wedstrijd in twee periodes gehouden: maandag 17 juni t/m maandag 24 juni én maandag 9 september t/m maandag 16 september.

Er wordt een onderscheid gemaakt in de volgende wedstrijden:
• het Open Nederlands Kampioenschap (ONK) Starters voor minder ervaren of beginnende fotografen en filmers
• het Open Nederlands Kampioenschap (ONK) Masters voor ervaren fotografen en filmers
• de Zoet Water wedstrijd voor beginnende en ervaren fotografen
• de Teamwedstrijd voor fotografen die nog niet zelfstandig aan een wedstrijd willen deelnemen en eerst onder begeleiding van een coach ervaring willen opdoen.

Open Nederlands Kampioenschap
De wedstrijden vinden plaats in de Oosterschelde, het Grevelingenmeer, het Veerse Meer en het Haringvliet. Voor de Zoet Water wedstrijd mag er in duikplassen in heel Nederland gedoken worden. Deelnemers aan de wedstrijd kiezen in de twee wedstrijdperiodes maximaal twee wedstrijddagen. Aan het einde van de dag lever je de bestanden die je gemaakt hebt online in.

Bij het ONK Starters Onderwaterfotografie zijn er twee categorieën, bij het ONK Masters Onderwaterfotografie vijf. Als deelnemer ben je vrij om te kiezen in welke categorieën je wilt deelnemen. Echter: wanneer je voor alle categorieën foto’s inlevert, maak je kans op de titel Overall Kampioen 2019!

Prijsuitreiking

Door mee te doen aan de wedstrijd maak je kans op één van de podiumplekken. De leuke en gezellige prijsuitreiking wordt gehouden op zaterdagavond 30 november in Podium De Hoge Woerd in De Meern. Behalve de winnaars zie je ook veel prachtige beelden op het grote scherm!

Inschrijving is gestart!
Wil je meer weten? Hou dan de Facebookpagina en website van het ONK 2019 in de gaten.
Hier vind je actuele informatie én tips van de winnaars van vorig jaar. Je kunt je voor de wedstrijd en prijsuitreiking inschrijven via www.fotokampioenschap.nl

Foto: Lia van Nieuwenhuizen