Ook na gemeenteraad nog geen duidelijkheid over waterskibaan bij Wijthmenerplas

Gisteravond was bestuurslid van de NOB Erik van Vessem bij de gemeenteraad van Zwolle om inspraak te hebben in de debatronde over de mogelijke waterskibaan bij de Wijthmenerplas. ‘We zijn niet tegen de waterskibaan, alleen is het gelijktijdig delen van hetzelfde water door duikers en waterskiërs zo gevaarlijk dat dit niet mogelijk is,’ aldus Van Vessem.

De plannen die er op dit moment liggen zijn een bedreiging voor de duiksport in de Wijthmenerplas, vinden de NOB en de duikverenigingen uit de omgeving: Octopus uit Zwolle, Cerianthus uit Raalte, De Oester uit Kampen, Duikcentrum De Tuimelaar uit Zwolle (PADI) en Duikcentrum Zwolle (SSI). ‘Daarom stellen wij voor om de waterskibaan op te schuiven, zodat er genoeg ruimte is om te duiken,’ vertelt Van Vessem.

Ook de gemeenteraad was kritisch over de waterskibaan en debatteerde tot laat in de avond. Naast de belangen van de duiksport, wegen ook de belangen van de omwonenden, langeafstandszwemmers en naaktrecreanten mee in het besluit. ‘Er hoeft geen glazen stolp over de plas, maar je moet wel zorgvuldig alle belangen afwegen,’ aldus Claudia van Bruggen van D66. De VVD ziet het probleem niet. ‘Ik heb nog geen probleem gehoord die niet op te lossen is,’ aldus Aly van der Vegte van de VVD. ‘De bewoners krijgen een goed beheersplan. De ondernemer is goed geïnformeerd over de regelgeving met betrekking tot de naaktrecreanten. En met de duikers wil de ondernemer meedenken om tot een oplossing te komen.’

Wat er bij de Wijthmenerplas gaat gebeuren is dus nog niet duidelijk. ‘De NOB blijft het in ieder geval op de voet volgen en de belangen van de duikers behartigen,’ aldus Van Vessem.

Benieuwd naar het gehele betoog? Je kunt de inspraak terugkijken (Van Vessem’s inspraak begint na 2,5 minuut).