ONK 2024 in volle gang

De leukste onderwaterfotowedstrijd van Nederland is gestart op 1 april en is dus al een tijdje bezig. In verschillende categorieën van het ONK wordt door deelnemers al hard gestreden om de mooiste foto’s te maken. Wil jij nog meedoen? Dat kan want inschrijven is nog steeds mogelijk! Twijfel je over de categorie waaraan je het beste kan deelnemen? Hieronder zetten we ze nog eens voor je op een rijte!

Inschrijven ONK 2024 

Thema foto door Marco Reijnen 

ONK Masters of Starters

Voor onderwaterfotografen met gemiddeld tot veel ervaring in het fotograferen. Dit onderdeel bestaat uit vier categorieën waar je als fotograaf aan mee kan doen, namelijk macro, groothoek zonder model(len), thema (Oranje) en creatief. Het ONK Starters is daarentegen bedoeld voor minder ervaren (wedstrijd) onderwaterfotografen. Het is een wedstrijd voor fotografen met minder ervaring. Het ONK Starters Onderwaterfotografie bestaat uit de categorieën ’thema (Oranje) ‘ en ‘beste foto’. Lees hier meer over Starters of Masters.

ONK Teamwedstrijd

Deze categorie is uitermate geschikt om met je vereniging of duikschool aan mee te doen. Juist voor de duikers die nog niet veel ervaring in onderwaterfotografie hebben, is dit een leerzame wedstrijd. Bij de teamwedstrijd gaat het eigenlijk niet zo om de wedstrijd, maar om de ervaringen die je met elkaar op doet. En je leert je camera goed kennen! Lees hier meer over de Teamwedstrijd.

ONK No Limits

No Limits foto door Valerie Reid

Barst jij van de creativiteit? Doe dan mee aan de categorie No Limits. Er mag in alle wateren worden gefotografeerd over de hele wereld. Wat deze categorie helemaal afmaakt… achteraf onbeperkt beperken van je foto’s is toegestaan. Lees hier meer over No Limits.

ONK Reels

Maak jij graag korte video’s onderwater of ben je juist een beginner en wil je hiermee verder? Doe dan mee met een Reel op TikTok, Facebook of Instagram waarbij je #onkonderwater gebruikt. Met een reel kan je een verhaal laten vertellen op je socials en het is een laagdrempelig onderdeel van het ONK. Lees hier meer over Reels.

ONK Zoetwaterwedstrijd

Duik je regelmatig in een zoetwaterplas in de buurt en maak je leuke foto’s? Dan is deze categorie helemaal weggelegd voor jou. De foto mag in elk Nederlands duikwater gemaakt worden, dus ook in de zoetwater huisplas waar jezelf of waar je met jouw vereniging duikt. Lees hier meer over de Zoetwaterwedstrijd.

Inschrijven ONK 2024

De reglementen voor alle categorieën zijn hier nog eens goed na te lezen. 

Let op! Bij Foto Masters kan je enkel binnen bepaalde wedstrijdperioden meedoen. De eerste en tweede periode hebben reeds plaatsgevonden, de derde en vierde periode lopen nog van 19 augustus tot 26 augustus en van 2 september tot 9 september. Voor de deelname aan alle andere categorieën, kan je nog deelnemen tot en met 21 september.