Onderwaterhockey clinic bij de Emmer Duikers in Emmen

Omdat in het Noorden van Nederland onderwaterhockey nog redelijk onbekend is, zijn we bezig met een kleine groep onderwaterhockeyers van G.B.D. Calamari, de sport in het Noorden te introduceren aan de hand van onder andere het geven van clinics. Meestal worden de clinics gegeven aan middelbare scholieren uit Groningen, maar afgelopen zaterdag 30 september, hebben we de handen in een geslagen met de Emmer duikers en hebben we een groep enthousiaste duikers voorzien van een onderwaterhockey clinic.

Velen hebben vast wel eens gehoord van onderwaterhockey, maar wat is het nou precies? Onderwaterhockey is een driedimensionale sport, die op de bodem van het zwembad gespeeld word. De sticks zijn rond de 30 cm in lengte en de puck is verzwaard, zodat deze op de bodem blijft liggen. De teams bestaan uit 6 spelers met maximaal 4 wissels, met als posities achterste man, linker en rechter flank en de aanvallers. Een wedstrijd duurt twee maal 15 minuten, waarbij na de eerste helft van veld gewisseld word. Om het spel en de eerlijkheid ervan in de gaten te houden bevinden zich drie scheidsrechters in het water en een aan de kant.

Bij de clinic zijn we begonnen met een kleine introductie over wat onderwaterhockey is, hoe de materialen eruit zien en hoe het spel gespeeld word. Daarna zijn we van start gegaan met een korte warming up en een korte snorkelcursus voor de jongeren die nog niet eerder gesnorkeld hadden. Vervolgens zijn we begonnen aan een aantal kleine trainingen om de puck te beheersen, de posities te leren kennen om uiteindelijk te kunnen scoren. Als afsluiter van de clinic hebben we een klein wedstrijdje gespeeld, waarbij ook de instructeurs meededen.

Er is door beide partijen enorm genoten van de clinic, de jongeren waren erg enthousiast, de instructeurs vonden het ook erg leuk en ook vonden wij het geven van de clinic weer erg leuk. Dit was dan ook zeker niet de laatste samenwerking met de Emmerduikers want over een half jaar zal er weer een clinic gepland staan.

Wil jij in jouw club ook een clinic onderwaterhockey? Neem dan contact op via info@onderwaterhockey.nl!